Du er her

Pettersen skal i aksjon første dag i Bocuse d'Or

Christian André Pettersen skal i aksjon som nummer fem første konkurransedag i Bocuse d’Or 2019. Det skal også USA, som vant konkurransen sist gang.
Av Morten Holt
Publisert 22.10.2018 12:29


Christian A. Pettersen konkurrerer som nummer fem i Bocuse d'Or 2019. (Foto: Morten Holt)

I den globale finalen skal Pettersen og hans commis Håvard André J. Østebø i aksjon første konkurransedag, tirsdag 29. januar.

Christian A. Pettersen var helt overlegen i Europa-finalen i juni, der han var i aksjon den andre konkurransedagen, og får enda skarpere konkurranse når den globale finalen arrangeres i slutten av januar 2019.

USA og Norge første dag


Dette er det tre premiene de tre beste i konkurransen i 2019 får. (Foto: Bocuse d'Or)

Da er blant annet vinneren av forrige Bocuse d’Or, USA, på plass, og kokken derfra, denne gangen Matthew Kirkley, stiller ikke noe mindre forberedt denne gangen – etter at USA valgte å sette store ressurser inn på Bocuse d’Or-konkurransen. Med Thomas Keller på laget blir nok ikke USA noen kasteball denne gangen heller! 

Også Japan, som ofte vinner den asiatiske finalen, er å regne blant favorittene i Lyon. Danmark og Kenneth-Toft Hansen, som tok bronse i Europa-utgaven i juni, skal også konkurrere første dag. Det samem skal Island, som tok bronse i Bocuse d'Or 2017.

Sverige og Sebastian Gibrand, som tok sølv i Bocuse d'Or Europe, og vertsnasjonen Frankrike (Mattieu Otto), som også regnes som hete vinnerkandidater, skal i aksjon den andre konkurransedagen, onsdag 30. januar.

24 nasjoner er klare for finalen

24 nasjoner er klare for finalen i Lyon neste år.

11 av kokkene representerer europeiske nasjoner, fem kommer fra asiatiske land, tre fra Sør-Amerika, to fra Nord-Amerika, to fra Afrika og én fra Australia.

22 av kokkene er menn og to er kvinner. Det er det asiatiske nasjonene Thailand og Sør-Korea som denne gangen stiller med kvinner i hovedrollen.

Les også: Seier til Christian André Pettersen i Bocuse d’Or Europe 2018

Les også: Pettersen helt overlegen i Bocuse d’Or Europe 2018

Slik starter nasjonene

Tirsdag 29. januar

1) Marokko – Aissam Ait Ouakrim

2) Ungarn - Ádám Pohner

3) USA - Matthew Kirkley

4) Argentina – Emiliano Schobert

5) Norge – Christian A. Pettersen

6) Chile – Mauricio Nuñez

7) Island - Bjarni Siguróli 

8) Brasil – Luiz Filipe De Azevedo e Souza

9) Canada – Trevor Ritchie

10) Italia – Martino Ruggieri

11) Storbritannia – Tom Geoffrey Phillips

12) Danmark – Kenneth Toft-Hansen

Onsdag 30. januar

13) Finland - Ismo Sipeläinen

14) Frankrike - Matthieu Otto

15) Singapore – Noel Ng Choon Wee

16) Kina - Zhu Wei Fu

17) Belgia – Lode de Roover

18) Thailand – Natcha Saengow

19) Tunisia - Marwne Younsi

20) Japan – Hideki Takayama

21) Sveits – Mario Garcia

22) Sverige – Sebastian Gibrand

23) Australia – Michael Cole

24) Sør-Korea – Seon Yeong Gu

Trekning hos Regis Marcon

Trekningen i dag fant sted i dag, mandag 22. oktober, i Regis Marcons restaurant. Marcon vant Bocuse d’Or for Frankrike i 1995.

2019-utgaven av Bocuse d’Or blir også den første konkurransen i Lyon uten grunnleggeren av konkurransen, Paul Bocuse, til stede. Han døde i januar i år, nær 92 år gammel

Les også: Paul Bocuse er død

Tallerkenrett klar 31. oktober


Christian A. Pettersen i aksjon i boksen i Bocuse d'Or Europe i Torino. (Foto: Heidi Fjelland)

I september ble råvarene til fatretten kjent, og 31. oktober blir det også avslørt hvilke råvarer som Pettersen & co skal bryne seg på i tallerkenretten i finalen i januar neste år.

Les også: Kalvekam på Bocuse d’Or-menyen (september 2018)

Norge nærmer seg Frankrike

Norge kryper stadig nærmere Frankrike på medaljestatistikken i konkurransen. Hvis Bocuse d’Or Europe regnes med, har vi passert gourmetlandet i sør for lenge siden, men i selve hovedkonkurransen er det fortsatt litt frem – selv om Norge har like mange medaljer (10) som vertsnasjonen for den globale Bocuse d’Or-konkurransen, som ofte regnes som VM i kokkekunst.

Les også: Dette er medaljestatistikken i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe (oppdatert 2018). Her finner du også alle norske deltakere i Bocuse d’Or – med plassering.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca