Christian A. Pettersen skal i aksjon som nummer fem andre dag i Bocuse d'Or Europe. (Foto: Morten Holt)

Pettersen i aksjon på dag to i Bocuse d'Or Europe

Christian A. Pettersen og det norske teamet skal i aksjon andre dag i Bocuse d’Or Europe i Torino i juni.

Publisert
Det norske Bocuse d'Or-teamet i 2018 og 2019. Fra venstre commis Håvard André Josdal Østebø, kokk Christian André Pettersen og coach Gunnar Hvarnes. (Foto: Fredrik Ringe)

Pettersen starter som nummer fem tirsdag 12. juni, og slik vi ser det nå, skal også mange av de andre heteste vinnerfavorittene i aksjon denne dagen.

Danmark starter i boks seks, like etter Norge. Deretter følger hjemmenasjonen Italia som nummer sju. Sverige skal i aksjon som nummer to andre dag.

Frankrike skal konkurrere som nummer åtte første dag.

20 nasjoner deltar i det europeiske uttaket. De beste nasjonene i Bocuse d’Or Europe kvalifiseres automatisk til den store globale Bocuse d’Or-finalen i Lyon i Frankrike i januar 2019.

Les også: Det norske Bocuse d'Or-teamet er klart

Se hele startrekkefølgen lengre ned i saken

Første gang i Sør-Europa

Bocuse d’Or Europe arrangeres I 2018 for første gang I Sør-Europa. Tidligere har konkurransen blitt arranger i Norge (2008), Sveits (2010), Belgia (2012), Sverige (2014) og Ungarn (2016).

Nå er det Italia og Torino i Piemonte som er arrangør mandag 11. og tirsdag 12. juni. Torino er hovedstaden i regionen Piemonte, som for nordmenn blant annet er kjent for sine viner og hvite trøfler.

Det hele skjer i forbindelse med messen Gourmet Expoforum på messesenteret Oval Lingotto sør i byen.

Les også: Christian A. Pettersen, kokke-Norges nye yndling

2018-utgaven av konkurransen vil sikkert være preget av følelser, da det er første gang en Bocuse d’Or-konkurranse arrangeres i Europa etter at grunnleggeren Paul Bocuse døde tidligere i januar i år.

Les også: Paul Bocuse er død

Italienske råvarer – lokal identitet

I Bocuse d’Or Europe legges det vekt på å bruke råvarer fra det landet og den regionen som konkurransen arrangeres.

Samtidig legges det vekt på at hvert enkelt lands deltaker også setter sitt personlige og nasjonale preg over rettene som serveres. Identitet har vist seg å ha mye å si de foregående konkurransene.

Slik er startrekkefølgen i Bocuse d’Or Europe 2018

Mandag 11. juni:

1) Polen - Dawid Szkudlarek

2) Belgia - Lode De Roover

3) Island - Bjarni Siguróli Jakobsson

4) Ungarn - Adam Pohner

5) Tyskland - Avgjøres 26. mars 2018

6) Nederland - Lars Drost

7) Spania - Juan Manuel Salgado Dominguez

8) Frankrike - Matthieu Otto

9) Sveits - Mario Garcia

10) Storbritannia - Tom Phillips

Tirsdag 12. juni

1/11) Russland - Andreï Matyukha

2/12) Sverige - Sebastian Gibrand

3/13) Kroatia - Zlatko Novak

4/14) Finland - Ismo Sipeläinen

5/15) Norge - Christian André Pettersen

6/16) Danmark - Kenneth Toft-Hansen

7/17) Italia - Martino Ruggieri

8/18) Bulgaria - Nikola Nikolov

9/19) Estland - Pavel Gurjanov

10/20) Tyrkia - Mutlu Sevket Yilmaz

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS