Du er her

Pettersen: – Ikke helt det jeg hadde håpet

Mens Christian André Pettersen var skuffet over ikke å ha tatt gull, gleder Arne Sørvig seg over at Norge har passert Frankrike når det gjelder antall medaljer i Bocuse d'Or.
Av Georg Mathisen
Publisert 30.01.2019 21:00


De samme tre på pallen som i Bocuse d'Or Europe, men i en annen rekkefølge. Det ble helskandinavisk igjen – fra venstre Sebastian Gibrand, Kenneth Toft-Hansen og Christian A. Pettersen. Og Finlands Ismo Sipeläinen ble nummer fire.

– Vi lyktes med å komme på pallen, men Christian har drømt om gull, sier Sørvig. Den norske Bocuse d’Or-sjefen gleder seg over Christian André Pettersens bronse i Lyon, etter vinnerne fra Danmark og de svenske sølvmedaljørene.

Les også: Bronse til Norge i Bocuse d'Or 2019

Ikke helt fornøyd


Publikum ble overrasket da Gunnar Hvarnes, Christian André Pettersen, Bent Stiansen og Håvard André Josdal Østebø ble ropt opp på pallen allerede på trinn tre. (Foto: Georg Mathisen)

Det gjør Pettersen selv, også, men han legger ikke skjul på at det var seieren han gikk for.

– Det var ikke helt det jeg hadde håpet. Men det er 24 dommere og små marginer, sier han, og roser teamet sitt for å ha gjort en god jobb.

– Det er 60–70 land som starter, 24 som får stå her i Lyon i dag og tre igjen på pallen. Det er jo helt fantastisk, mener Arne Sørvig. – Christian har all grunn til å være fornøyd med dagen i dag.

Sørvig peker på at nettopp bronsemedaljen til Christian André Pettersen og laget hans var det som brakte Norge til topps på medaljestatistikken i Bocuse d’Or:

– Nå har Norge 11 pallplasser. Frankrike har 10. Christian lovet faren sin å stå på pallen i Lyon, og han har klart det.

Best med chartreuse

Chartreusen til Christian André Pettersen – tallerkenretten – holdt til andreplass, mens Sveriges Sebastian Gibrand var gikk foran med det beste kjøttfatet, basert på kalvekam. Den danske gullvinneren Kenneth Toft-Hansen var desidert best med begge rettene, ifølge dommerne.

Pettersen vil ikke si så mye ennå om hva han lyktes best med og hvor det kunne ha gått bedre:

– Nå må vi analysere og se på de små nyansene og detaljene, sier han.

Han har heller ikke bestemt seg for om han vil stille opp i Bocuse d’Or på nytt. – Nå må jeg først fordøye dette, sier Christian André Pettersen. Men aller først?

– Nå er det rett tilbake til hverdagen og jobben på Mondo for å stå på der. Så blir det endelig en god påskeferie, fastslår Norges bronsevinner.

Her er poengsummene i Bocuse d'Or 2019

Dette er de beste i årets Bocuse d’Or. I parentes er poengene for henholdsvis tallerkenretten, kjøttfatet og kjøkkenet.

1. Danmark 2187 (1007 – 1004 – 176).

2. Sverige 2131 (965 – 974 – 192).

3. Norge 2118 (972 – 962 – 184).

4. Finland 2087 (958 – 937 – 192).

5. Sveits 2009 (903 – 866 – 240).

6. Frankrike 1998 (967 – 847 – 184).

7. Japan 1963 (943 – 820 – 200).

8. Belgia 1938 (877 – 845 – 216).

9. USA 1926 (871 – 895 – 160).

10. Storbritannia 1838 (847 – 839 – 152).

Les også: Dette serverte Norge i Bocuse d'Or 2019

Les også: Christian A. Pettersen – Bocuse d’Or-favoritten

Les også: Dette er Norges Bocuse d’Or-film i 2019

Les også: Dette er medaljestatistikken i Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe før Lyon-finalen i 2019

Her kan du lese alt om Bocuse d’Or

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca