Du er her

Over 100 nordmenn følger Hvarnes i Genéve

Mandag og tirsdag avgjøres det hvem som blir vinner av Bocuse d’Or Europe 2010. Norge og Geir Skeie vant den første utgaven, i Stavanger 2008. Over 100 norske supportere er på plass for å heia frem Gunnar Hvarnes til ny norsk seier i Genéve.
Av admin
Publisert 05.06.2010 08:35

Klarer Norge og Gunnar Hvarnes å gjenta Bocuse d`Or-suksessen. (Foto: Morten Holt)

Etter det historisk første europamesterskapet i Bocuse d’Or i Stavanger 2008, skal nå Sveits og byen Genève forsøke å gjenta den norske suksessgjennomføringen.

Norges Bocuse d’Or kandidat Gunnar Hvarnes fra Hvarnes i Larvik forsøke å fylle Geir Skeies ”gullsko” fra 2008 og samtidig kvalifisere Norge for verdensmesterskapet i 2011 i Lyon, Bocuse d’Or.

20 europeiske land deltar – 12 nasjoner går videre til Bocuse d’Or i Lyon.


Horecanytt.no følger Bocuse d`Or Europe 2010


Norge på Gourmet-messen

"

Gunnar Hvarnes. (Foto: Tom Haga)

Messen Gourmet i Palexpo i Genéve arrangeres parallelt med Bocuse d’Or Europe, fra 6 til 8. juni.

Her er Norge representert gjennom miljøet NCE Culinology som vil fokusere på norsk kompetanse innen feltet industriell gastronomi – culinology.

I tillegg vil du finne norske kvalitetsprodukter som Sterling Kveite fra Hjelmeland, Salma og Jarlsberg samt porselen fra Figgjo.

Sterling Kveite er for øvrig hovedråvaren når fiskeretten skal tilberedes i Bocuse d’Or Europe 2010.


Stor norsk delegasjon

En norsk delegasjon på nær 100 supportere, sponsorer, familie og venner er på plass i Genève fra søndag kveld for å følge konkurransen som går over to dager.

Det er over 100 norske fanse på tribunen i Genéve. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Hvarnes og hans assistent Filip A. Bendi har vært på plass i den sveitsiske byen siden torsdag, og Eyvind Hellstrøm, som er president i Bocuse d’Or Norge kommer ned denne helgen for å være med på de siste finjusteringer av konkurransematen.


Program for Gunnar Hvarnes i Genéve

Er du i Sveits? Her er litt av programmet for de neste dagene.


Søndag 6 juni

16.00 Briefing på Ramada Park Inn - Utlevering av offisielle kokkejakker

18.30 Velkomsttale fra Philip Rochat, president I Bocuse d’Or Europe 2010 - I Palexpo


Mandag 7 juni

08.00 Konkurransen starter

11.00 Chef’s Cocktail i VIP Lounge på konkurransearenaen

15.45 Pressekonferanse – Molekylær gastronomi i praksis!

v/Norwegian Centre of Expertice Culinology

16.15 Møt Gunnar Hvarnes på den Norske NCE Culinology-standen H-16

17.00 Offisielt bilde for Bocuse d’Or Europe 2010.

18.00 Oppsett av kjøkken for kandidater som konkurrer den 8 juni – 1 time


Tirsdag 8 juni

06.30 Oppmøte for konkurrerende team i hotellets lobby

07.00 Tid til å installere kjøkkenet

08.00 Konkurransen starter tirsdag

08.10 Oppstart Norge – Gunnar Hvarnes starter i kjøkken nummer to

13.10 Gunnars Hvarnes’ fiskefat presenteres

13.45 Gunnars Hvarnes’ kjøttfat presenters

15.05 Siste fat ut (Danmark)

1515 Møt Gunnar Hvarnes på den Norske NCE Culinology-standen H-16

17.00 Premieseremoni

20.00 Gallamiddag

Ca. klokka 24.00 Transfer til JAVA Club på Kempinski Hotel. Norsk sammenkomst.

Onsdag 9 juni

13.40 Avreise fra Genéve - ankomst Stavanger Lufthavn Sola 18.25

21.00 Velkomst for Gunnar Hvarnes på Tango Bar og Kjøkken i Stavanger