Halvor Heuch Osteprisen 2009

Osteprisen til Halvor Heuch

Halvor Heuch har fått Osteprisen 2009. Han får prisen blant annet for sitt brennende engasjement for norske mat- og drikketradisjoner, og fordi han utfordrer både norske ganer og osteprodusenter til å satse mer på ost med sterk smak.

Publisert

Halvor Heuch har fått Osteprisen 2009.

Halvor Heuch har bakgrunn som meieriingeniør og har god kjennskap til meieriprodukter fra sin praksis på ulike meierier i Trøndelag i starten av sin karriere.

Det er lagrede oster som ligger hans hjerte nærmest, og derfor har han eget hjemmelager. Som ostespiser ønsker han å registrere sterk ostesmak og mener at ost ”best før” oftest er ”best etter”.

- Jeg er selvfølgelig utrolig glad for å motta en slik pris, sier Halvor Heuch, som mener at dersom osten lagres lenge nok, er den fullt på høyde hvis ikke bedre, enn franske oster som nordmenn etter hvert har fått smaken på.

Leter etter harmoni i mat og drikke

Halvor Heuch jobber som destillatør i Arcus. (Foto: Morten Holt)

Halvor Heuch jobber som destillatør i Arcus. Han mener at ost ikke bare er pålegg, men også kultur.

Heuch er opptatt av at vi må ta vare på rikdommen som ligger i norsk matkultur. Over tid har han utmerket seg som en forkjemper for den gode og tradisjonsrike smak.

Heuch eksperimenterer og leker mye med smak både i mat og drikke, og mener at harmoni er like viktig mellom mat og drikke som innen musikken.

– Han lagrer sine norske ostefavoritter ekstra lenge og prøver seg frem med akevitt som passer til osten, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE og medlem av juryen. Heuch blir ofte brukt som kursholder om ost og akevitt og han er en god ambassadør for norsk ost.

Halvor Heuch mottok Osteprisen på Hotel Continental i går, torsdag 22. oktober. Han er den 10. i rekken som har mottatt Osteprisen.

Årets jury har bestått av Hanne Refsholt (konsernsjef TINE BA), Astrid Aasen (Gangstad Gårdsysteri) og Frode Fimreite (kategoridirektør TINE BA)

Osteprisen er en tine laget av Tore Gimle fra Toten.

Osteprisen

Osteprisen deles årlig ut av TINE til personer, grupper eller organisasjoner som har bidratt til å skape oppmerksomhet rundt ost nasjonalt og/eller internasjonalt.

Prisvinneren skal ha bidratt til å øke folks kunnskap om ost gjennom positiv profilering av norsk kosthold og mattradisjoner.

Tidligere vinnere:

Thorvald Stoltenberg - (2000)

Gutta på tur - (2001)

Den Norske Sjømannsmisjon - (2002)

Inger Rosenfeld – Den Blinde Ku - (2003)

Wenche Andersen – TV2-kokk - (2004)

Bengt Wilson – matfotograf - (2005)

David Brohel – Jarlsbergens far i USA - ( 2006)

Gastronomisk Institutt - (2007)

Astrid Aasen – Gangstad Gårdsysteri - (2008)

Powered by Labrador CMS