Du er her

Ordensvakt-opplæringen firedobles

To dager etter skyte-episoden på Blå i Oslo røper NHO service at opplæringskravet for ordensvakter blir firedoblet. Kurset blir på 120 timer, og eksamen må være bestått før ordensvaktene kan jobbe selvstendig.
Av Redaksjonen
Publisert 10.07.2017 22:47

Denne saken er skrevet av Even Rise, Aktuell Sikkerhet

Sikkerhetsbransjens fagsjef Runar Karlsen i NHO Service er middels fornøyd med resultatet etter den mangeårige kampen mot myndighetene, der agendaen har vært å få utdanningsnivået for både vektere og ordensvakter skjerpet. For førstnevnte yrkesgruppe kom et betydelig styrket utdanningsløp på plass tidligere i år. Karlsen understreker at resultatet for vekterne ble godt mottatt.

Majoriteten i sikkerhetsbransjen er derimot ikke like fornøyd når det gjelder opplæringskravet for ordensvakter i såkalt egenvakthold.

Egenvakthold er en form for dør- og ordensvakttjeneste som utesteder kan få innvilget tillatelse til å drive med – forutsatt at de har et eget selskap som er dedikert til å levere dør- og ordensvakttjenester i eget hus.

Den fremtidige opplæringen for denne type ordensvakter, og hvilke krav som skal gjelde for dem, har nemlig vært som en verkebyll for både Politidirektoratet og sikkerhetsbransjen i mange år. Nå er utdanningskravet klart:

Les mer om hva som kreves av ordensvaktene etter nyttår i Aktuell Sikkerhet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her