Knorr Eat Color hele serien nett

Oppfordrer til fargerik kost

Det nye matkonseptet til Knorr, Eat Colour, er en direkte oppfølger av de vitenskapelige funn som bekrefter helseeffekten ved å spise fargerike grønnsaker og frukt. 

Publisert

Knorr lanserer 1. mai sitt nye matkonsept Eat Colour, som skal få oss til å spise mer fargerikt. Nyheten består av 12 produkter, seks supper og seks kryddermixer.

Hver av Knorr suppene inneholder minst fire grønnsaker og krydderurter fra samme fargegruppe. For eksempel inneholder den røde suppen tomat, rødbete, rød paprika, kirsebær og chili.

Raskt måltid

Knorr kryddermix tilberedes ved å tilsette minst tre grønnsaker i forskjellige farger. Her skal du følge oppskriften på pakken og kombinere med ferske råvarer. På under 20 minutter har du et måltid fullt av farger.

Hver porsjon med Knorr Eat Colour kan gi deg opp til 150 gram grønnsaker, og kan bidra til en av de fem om dagen.

Spise sunnere

- Knorr ønsker å motivere nordmenn til å spise sunnere ved å tilby produkter som smaker godt, er fristende, lett å lage og fulle av fargerike grønnsaker sier sjefen for Knorr i Norge Gudrun Breistøl. Hun legger til at suppene er pakket i en helt ny aromaforpakning som sikrer god smak og holdbarhet.

To til om dagen?

Helsedirektoratet anbefaler fem om dagen av frukt og grønt som tilsvarer ca. 750 gram. Det vil si tre porsjoner grønnsaker, inkludert poteter, og to porsjoner frukt og bær. Danske beregninger tyder på at for hver 100 grams økning i grønnsak- og fruktinntak, minsker risikoen for hjerte- og karsykdom med opp til 10 prosent. 3000 dødsfall kan unngås årlig dersom alle dansker spiser 500 gram frukt og grønnsaker daglig.

Doble forbruket

Frukt og grønnsaker inneholder vitaminer og mineraler som beskytter mot sykdom og tidlig aldring. Kostholdseksperter er uenige om mye, men at vi bør spise mer grønnsaker og frukt er alle enige om.

Storparten av oss har fortsatt et inntak som er vesentlig lavere enn anbefalt, og Helsedirektoratet anbefaler at forbruket med fordel kan dobles.

Spis med øynene

Frukt og grønnsaker er knasende sprø, saftige og fulle av smak. I tillegg til viktige næringsstoffer som fiber, vitaminer og mineraler, inneholder de naturlige fargestoffer som alle har sunne egenskaper.

- Jo flere røde, grønne, oransje og hvite frukt og grønnsaker du har på din tallerken, desto bedre er det, sier ernæringsfysiolog i Unilever, Mette Bogen. - Eat Colour er naturlig sunt uten tilsetningsstoffer, og jeg tror Knorr Eat Colour konseptet vil motivere nordmenn til å spise flere grønnsaker.

10 grunner til å spise fargerik mat

1) Fargene er like viktige som smak og lukt når det gjelder vår matopplevelse.

2) Farge sier noe om ferskhet, saftighet og smak.

3) Fargerik frukt og grønnsaker har et høyt innhold av næringsstoffer.

4) Forskjellige farger er tegn på forskjellige sunne stoffer.

5) Å velge fargerikt er viktig for sunnhet. Fargene inspirerer til å spise større porsjoner og mer variert.

6) Sett farge på maten og den blir både sunnere og mer balansert.

7) Lett å huske og følge.

8) Farge er glede.

9) Barn elsker farger.

10) Ernæringsekspertene sier ja til fargerik mat.

Powered by Labrador CMS