Nyheter fra Tine Storhusholdning

I mai lanserer TINE Tine Lett Créme Fraîche og Tine Matyoghurt Tzatziki, begge i 2-kilos spann.

Publisert

Ny og lettere Crème Fraîche, 2 kg spann

Med sine 18 prosent fett er produktet fortsatt fin til koking. TINE Lett Crème Fraîche bidrar til en sunn og god matopplevelse og har fått meget god tilbakemelding fra kokkelandslaget. TINE Lett Crème Fraîche hever smaken i gryteretter, supper og sauser, samtidig som den selvsagt også kan brukes i kalde retter og som dressing.

Tine Matyoghurt Tzatziki, 2 kg spann

Å frigjøre tid er en viktig trend innen matlagning, samtidig som vi også vil leve sunt. TINE lanserer derfor helt ferdig TINE Matyoghurt Tzatziki, med kun 6,9 prosent fett. Tzatzikien er laget på basen av TINE Matyoghurt og frisk agurk.

Tine Matyoghurt Tzatziki passer som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, til salat og godt brød. Den passer også til pizza, tapas, meksikansk og gresk mat. Tzatzikien kan også brukes til bakverk.

To oppskrifter

Under kommer Tine med to forslag til bruk av nyhetene:

Fiskesuppe med Tine Lett Crème Fraîche (10 porsjoner)

1,5 kg fersk fiskefilét - ørret/laks/steinbit/breiflabb/kveite ol.

400 g gulrot

400 g stangselleri

400 g løk

400 g vårløk

15 dl fiskekraft

5 dl Tine Lett Crème Fraîche

2 ts vasket, revet sitronskall

2 ts red currypasta eller 1 ts hakket rød chili

3 ts salt

2 ts pepper

Maizena

Fiskefiléten skjæres i passe serveringsbiter og grønnsakene skrelles, vaskes

og skjæres i tynne skiver.

Kraften kokes opp med TINE Lett Crème Fraîche. Tilsett grønnsakene og la småkoke

2 minutter før fisken, sitronskall og red currypasta haes i. La det hele trekke til fisken er gjennomkokt. Jevn suppen med Maizena til ønsket tykkelse. Server med godt brød til.

Tapas av SALMA laks "red and hot", friterte løkringer og TINE Matyoghurt Tzatziki (10 porsjoner)

500 g SALMA laks delt opp i 20 biter

1 ts finkvernet anisfrø

1 ts paprikapulver

1,5 knivsodd chilipulver

1 ts kvernet sort pepper

5 ss olivenolje

2 ss finrevet limeskall

5 stk finsnittet sjalottløk i ringer

2,5 ss Maizena

10 dl rapsolje

Salt

Alle krydder blandes. Fisken krydres på alle sider og brunes raskt i varm panne. Fisken må være medium i midten så det er viktig med høy temperatur. Vend fisken raskt i panna.

Vend løkringer i Maizena. Rapsoljen varmes opp til 150 grader og løkringene friteres. Legg løkringene på et stykke papir til avrenning. Krydre med salt.

Fiskestykkene fordeles på fat toppet med TINE Matyoghurt Tzatziki og friterte løkringer.

Powered by Labrador CMS