Walaker dekket bord

Nye Matveger lanseres i dag

Ut med bernaise, løvbiff, frityr og inn med norsk smak: De Historiske Hotel & Spisesteder lanserer i disse dager to helt nye Matveger. I fjor ble Matvegen Øst til Vest lansert, med positive tilbakemeldinger og stor suksess. Nå kommer også Matvegen for nord-sør-aksen.

Publisert

- Turistene kommer ikke til Norge for å spise junkfood, de vil smake det ekte Norge, sier Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i De Historiske Hotel & Spisesteder.

Les også: Matvegen åpnet i 2007

To nye Matveger

Med lanseringen av de to nye Matvegene, kan turister og reisende nå få lokale norske retter hele veien fra sør til nord og fra øst til vest i Norge. 13 av 19 fylker er representert i prosjektet, som blir lansert i dag.

- Turister som kommer til Norge møter i stor grad illeluktende fettkokerier i form av junkfood-kiosker og veikroer med frityr og løvbiff. De kommer ikke til Norge for å teste posesaus, de vil se ekte vill natur og bør også få smake det ekte Norge, sier Geitle.

Nye partnere

Bama og Arcus er også trukket inn i samarbeidet. De skal blant annet sikre forsyninger av lokale grønnsaker, frukt og norsk akevitt til hele Matvegen. Disse leverandørene vil også kartlegge de historiene som følger med produktene, og servitørene skal formidle historien videre til gjestene.

På denne måten vil gjestene oppleve at en historie skapes også gjennom de måltidene de opplever på Matvegen.

Dette er Matvegen

"

* 35 av 47 medlemsbedrifter i De Historiske Hotel & Spisesteder er kvalifisert til å være en del av Matvegen.

* Stedene som plukkes ut må oppfylle seks kriterier for å få være en del av Matvegen:

1) Spisestedet må alltid ha en dagens meny basert på lokale råvarer og der noen retter forteller om geografisk tilhørighet.

2) Sesongvariasjonene skal gjenspeiles i menyen.

3) Alle lokale råvarer skal være mulig å sporbare.

4) Menyen skal introduseres muntlig av en kompetent representant for deltakerens personale

5) Vinlisten skal være samstemt med menyen og skal også inneholde et godt utvalg av norske akevitter.

6) Husets historie skal være tilgjengelig for alle gjestene.

Powered by Labrador CMS