Foto: Wojciech Flaczynski

Ny ekstrem og luftig via ferrata-rute i Loen

Klatreruten «Ragnarok» har åpnet i Loen. – Loen Active har med Via Ferrata Loen fått en klatrerute for de få, og slett ikke for dem som er ute på en tilfeldig tur i fjellet! uttaler driftsleder for Loen Active, Per Helge Bø.

Publisert
Du kan ta gondolen opp, men hvis du vil utfordre deg selv, er det en hg og spennende rute opp: «Ragnarok». (Foto: Wojciech Flaczynski)

– For dem har vi andre tilbud, enten med den klassiske utgaven av Via Ferrata Loen eller med Loen Skylift og vandreturer på fjellet, sier Bø.

De erfarne guidene Ronny Baade, Wojciech Flaczynski, Thomas Riis og Christian Brurås stod for den første offisielle turen, og var svært begeistret,

– Terningkast 6! uttalte de etter å ha klatra ruta til topps på Hoven.

Les også: Til topps med Grov i Loen

Foto: Wojciech Flaczynski

– Psyken får en utfordring

Thomas Riis er en erfaren klatrer og er tydelig på at dette er ei krevende løype.

– Det er en særs fin løype, men den er ikke for hvem som helst. Det er så fysisk utfordrende at om du trenger mer enn to forsøk på å forsere et parti vil du trulig ikke lykkes. Det er også svært luftig, så psyken får en like stor utfordring, sier Riis.

Foto: Wojciech Flaczynski

Les også: Blir ny spektakulær gondolbane i Loen (publisert 2016)

– Det mest komplette Via Ferrata-anlegget i Europa

Driftsleder i Loen Active, Per Helge Bø, er opptatt av å gjøre Via Ferrata-anlegget komplett.

– Den klassiske ruten har vært i drift i noen år, og i 2018 åpnet vi en tøffere kort sløyfe for å gi litt mer utfordring til dem som ønsker det. Na har vi i tillegg åpnet «Ragnarok», en lang og ekstrem via ferrata med flere overheng, og som stiller krav til svært god styrke og utholdenhet, sier Bø.

Ruta er bygd av det austerrikske firmaet HZI, som har uttalt at Via Ferrata Loen nå er det mest komplette via ferrata-anlegget i Europa.

Saken fortsetter under bildet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Foto: Wojciech Flaczynski
Powered by Labrador CMS