Du er her

Ny bok fra Heine Grov; Jærkokken

Etter suksessen med boken Det Jærske Kjøkken i 2005 kommer Heine Grov nå ut med ny bok. Jærkokken er tittelen og den blir lansert på Drivkraft Forlag 11. juni i år.
Av ct_admin
Publisert 05.03.2009 07:00

 

- Drivkraft er stolte over å ha Heine med på laget. Hans engasjement for den kortreiste maten og vilje til handling gjør han til en flott ambassadør for matfylket Rogaland. Med nye oppskrifter, smakfull design og humoristiske bilder tatt av fotograf Ingeborg Skrudland blir dette en bok ethvert kjøkken i regionen bør ha, mener daglig leder Alf-Erik Malm i Drivkraft.


Ute

I Jærkokken vil Heine Grov lage maten med enkle tanker og grep, så

enkelt at mange av rettene kan lages ute. Men alltid med tanke på de lokale produsentene.

I tillegg til å gi et vell av nye og utradisjonelle oppskrifter med utgangspunkt i lokale råvarer viser boka fram Jæren fra alle sine sider: Fra lune bygdetun til dundrende storhav i det breie og varierte jærlandskapet.


Løfter lokale råvareprodusenter

Bryne-fotografen Ingeborg Skrudland har fotfulgt Heine Grov når han har fått utfolde seg både på kjøkkenet og lagt ut på ekspedisjoner under den høye himmelen. Der har han stekt, kokt og bakt på det han har hatt for hånden.

Heine Grov har fått mye oppmerksomhet for arbeidet med å løfte fram lokale råvareprodusenter og bruke de i markedsføringen av Jæren som turistmål.

Det Jærske Kjøkken, som han ga ut sammen med Målfrid Snørteland i 2005, har blitt populær langt utover jærstrendene.

I 2006 fikk Grov Bryne Vels trivselspris for arbeidet med matkonseptet Det jærske kjøkken. Jærkokken kommer ut på Drivkraft forlag 11. juni 2009.