Elio Corsi er pizzaioli på Eataly i Oslo. (Foto: Eataly)

Norsk pizza i verdenstoppen

Eataly på Aker Brygge fikk bronse i verdensmesterskapet i pizzabaking i Parma i Italia nylig. Italienske restauranter kapret de to første plassene.

Publisert
Eataly i Oslo fikk bronse i pizza-VM i Italia. (Foto: Eataly)

Foruten tredjeplass for sin Napoletana STG (Secondo la tradizione italiana), fikk restauranten også femteplass i kategorien «glutenfri pizza» med sin Pizza Carpaccio E Tartufo (med trøfler).

Sammenlagt ble Eataly nummer ni i kategoriene Classico, Napoletana og glutenfri – Triatlhon.

Eataly. (Foto: Eataly)

Pizzakompetanse i verdensklassen

– Napoletana er en Margherita-pizza. Den er bakt i en vedfyrt steinovn som holder ca. 450 grader. Vi brukte kun de aller beste råvarene Italia har å by på. Tomater som vokser ved en vulkan, olivenolje fra Sicilia, fantastisk frisk Mozzarella og ekte basilikum fra Italia som smaker vidunderlig. Det tok oss fire måneder å lete opp de beste råvarene, forteller daglig leder ved Eataly, Tobias Schelin.

Pizzaioli Elio Corsi er sterkt medvirkende til at Eataly markerer seg som pizza-restaurant. (Foto: Eataly)

– Dette er et solid resultat i en konkurranse med 780 deltagere. Vi er veldig stolte av å ha kompetanse i verdensklassen på vårt kjøkken og håper mange vil ta turen til Eataly for å smake på pizzaen vår, sier Maria Willumsen, administrerende direktør i Blender AS.

Pizzaioloen Elio Corsi

– Hemmeligheten bak suksessen?

Tobias Schelin forteller at en mester-pizza må ha en god bunn og riktig mengde topping, slik at den blir fint og godt stekt, i en god steinovn.

– I tillegg må man ha en flink pizzaiolo, og Eataly har en mester i italienske Elio Corsi, sier han.

Han vant det norske mesterskapet i både 2014 og-2016, samt EM i 2015. Han fikk også tredjeplass i VM i fjor, for sin Pizza Classico, opplyser Schelin.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Eataly

Eataly Ristorante er en italiensk restaurant på Aker Brygge, som bygger på de gode og gamle mattradisjonene.

Disse gjenskapes i antipasti, salater, pizza, pasta, kjøtt, desserter og gode viner.

Kjøkkenet server glutenfri pizza og ulike vegetarretter.

Uteserveringen er solrik og ligger på Bryggetorget.

Les mer på Eataly.no

 

Powered by Labrador CMS