Du er her

Norrøna blir samarbeidspartner for Bocuse d`Or Europa

Norrøna Storkjøkken A/S har signert en samarbeidsavtale med Bocuse d'Or Europe 2008. Den Stavangerbaserte bedriften går inn som samarbeidspartner til konkurransen, noe som blant annet betyr at Norrøna får ansvaret for å installere kjøkken og utstyr som skal anvendes av de 20 kokkene som skal kjempe om å bli "Bocuse d'Or Europe" (Europamester) i Stavanger 1. og 2. juli i år.
Av ct_admin
Publisert 15.02.2008 08:25

- Vi har i mange år vært knyttet til Bocuse d'Or konkurransen i Lyon gjennom de norske kandidatene. Vi har spesielt støttet opp om våre lokale kandidater i 2003 (Charles Tjessem) og i 2007 (Sven Erik Renaa),  sier Frederik Bøe, administrerende direktør hos Norrøna Storkjøkken.

Stavanger-regionen

- Nå har det første Europamesterskapet skal arrangeres og det er her i Stavanger ønsker vi å bidra til gjennomføringen av arrangementet og ser på dette som en unik mulighet både for Stavanger-regionen generelt også som bedrift spesielt i forhold til profilering, sier han videre. 

Lang erfaring

Norrøna er en av Norges største storkjøkkenleverandører med over 60 års erfaring i bransjen. Bedriften ble etablert i 1947. Bedriften med sine 46 ansatte har hovedkontor i Stavanger og avdelingskontorer i Bergen, Oslo, Harstad og Bodø.  

Bedriften har et bredt spekter av kunder fra små kafeer og restauranter til kantiner med mange tusen gjester. Norrøna har gjennom en årrekke bidratt til å utvikle det norske kokkemiljøet ved å levere kjøkken og annet utstyr til trening og konkurranser.

Anerkjent

Bocuse d'Or er en av verdens mest anerkjente konkurranser i individuell kokkekunst og kan se tilbake på 20 år med suksess. Nivået stiger for hver utgave av konkurransen og flere og flere land ønsker å delta.

Ved 20-års jubileet i januar i år, bestemte Paul Bocuse at det var nødvendig å gi konkurransen en ytterligere internasjonal dimensjon og ba Norge og Stavanger om å arrangere det første europeiske mesterskapet; Bocuse d'Or Europe.

I samme periode som Bocuse d'Or Europe arrangeres, vil storhusholdningsmessen Buffet avholdes. Kulturhovedstaden Stavanger2008 har også valgt å legge sin internasjonale matkonferanse Food for the future til samme arena 30. juni og 1. juli for å gi konferansedeltakerne mulighet til å følge konkurransen. Dermed er det duket for en skikkelig internasjonal matprofilering av Norge generelt og Stavanger-regionen spesielt neste sommer.