Du er her

Nå kommer soddakevitten

Inderøy slakteri er mest kjent for sodd, men under årets 70-års jubileum lanserer de sin egen soddakevitt. Nylig ble akevitten presentert Backlund hotell i Levanger. Lysholm soddakevitt er i salg fra høsten av.
Av ct_admin
Publisert 25.08.2008 03:55

Det finnes en akevitt til det meste av mat. Nå også til sodd.

- Nå har vi fått en akevitt som er tilpasset smaken til inderøysodd og skjenning, sier Elisabeth Tronstad som er daglig leder på Inderøy slakteri, til NRK.

- Initiativet kom fra oss på Inderøy, men vi har hatt mange gode medhjelpere, sier Tronstad.

 


Arcus-hjelp

En av dem er Halvor Heuch i Arcus. Han har hjulpet til med prøvesmaking underveis.

Vi spurte han hva som er oppskriften på en ekte soddakevitt, men det vil han ikke røpe.

- Det er det selvfølgelig ingen som vil svare på, men denne akevitten er spesiallaget til soddet.


Mild smak

Fra før har vi akevitt som er spesiallagd til norske tradisjonsretter. Vi har akevitt til rakefisk, smalahove, lutefisk, krabbe fra Hitra og nå altså til sodd, sier han, som mener soddakevittens alkoholprosent (40 %) passer bra til soddet.

- Soddet har en mild smak og da skal man ikke ha for mye alkohol, sier Heuch til NRK.