Du er her

Nå åpner den første Leon-restauranten i Norge

Den aller første Leon-restauranten i Norge åpnes offisielt på Oslo Sentralstasjon mandag 4. juni. Den vil ligge mellom spor 2 og 3. Målet er et tosifret antall Leon-restauranter i Norge og Sverige i løpet av få år.
Av Morten Holt
Publisert 30.05.2018 06:55


Den første Leon-restauranten i Norge åpnes på Oslo Sentralstasjon. (Foto: Leon)

Oslo er den første hovedstaden utenfor Storbritannia hvor kjeden etableres.

Helene Skjenneberg (44) er administrerende direktør for Leon i Norge og Sverige. Skjenneberg har mange års erfaring fra hotell og restaurantbransjen og kommer sist fra stillingen som administrerende direktør i Mat & Drikke AS, som blant annet driver restaurantene Louise Restaurant & Bar, Sorgenfri, Albert Bistro, Lekter`n og Christiania i Oslo.

Tosifret antall restauranter i løpet av få år


– I løpet av et par år satser vi på åpning av 15 og 20 restauranter i Norge og Sverige, sier konsernsjef for Umoe Restaurants, Sverre Helno, og eier og styremedlem Jens Ulltveit-Moe, som begge var strålende fornøyd med gårsdagens markering. (Foto: Karine Hildonen Henriksen)

Umoe Restaurants har fått franchiserettighetene for Leon i Norge og Sverige.

– Oslo blir den første byen hvor vi etablerer konseptet, deretter skal vi inn i Sverige. I løpet av et par år satser vi på å åpne mellom 15 og 20 restauranter i Norge og Sverige, sier konsernsjef for Umoe Restaurants, Sverre Helno, og eier og styremedlem Jens Ulltveit-Moe.

Sunn fastfood-kjede


Sunn frokost hos Leon. (Foto: Leon)

I Storbritannia er Leon en av de hurtigst voksende restaurantkjedene, og da restaurantkjeden ble lansert der i 2004, ble den omtalt som fremtidens fastfood-kjede.

«Det er et bærekraftig konsept hvor naturlige råvarer er basis for å skape sunnere måltider med masse smak. Leon er et tidsriktig konsept som skal tilby hurtigmat som er sunnere og mer smakfull», heter det i en pressemelding fra kjeden.

Noe av det som gjør maten hos Leon sunnere enn hva du får hos de mer tradisjonelle fastfood-restaurantene er at det kun brukes naturlige råstoffer, og i Leon er man tydelige på at de bruker:

* Olivenolje fremfor smør

* Krydder og urter fremfor salt

* Honning og sukker fremfor raffinert hvitt sukker

* Aldri frityr, det bakes i ovn

Historien bak Leon


Sunn fastfood hos Leon. (Foto: Leon)

Den første Leon-restauranten ble åpnet i London, Carnaby Street, i 2004. Kort tid etter åpningen ble Leon kåret til den beste nye restauranten i Storbritannia av Observer.

I dag har kjeden 50 restauranter, og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder. Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, og de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavet. De har ønsket å skape en revolusjon innenfor fastfood ved å gjøre maten ferskere, mer smakfull og naturlig. Leon skal dekke behovet for sunnere og god hurtigmat.


Burger og fries hos Leon. (Foto: Leon)Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Umoe Restaurants

Umoe Restaurants AS er Norges ledende serveringskjede og driver en rekke restauranter som blant annet omfatter kjeder som Starbucks, Peppes Pizza, Burger King, La Baguette, Cafe Opus, Eataly og TGI Friday's – i tillegg til nystartede Leon.

Umoe Restaurants har virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, har rundt 400 restauranter og rundt 9000 medarbeidere.