Lam_Lam-tartar

Mye godt med lam

Kjøkkensjef Mikael Forselius er kjent for utstrakt bruk av lokale råvarer. Lam er en av favorittene.

Publisert

- Jeg er blitt kjent med mange lokale småskalaprodusenter på grunn av min interesse for kortreist mat, forklarer Forselius, mens han forteller om hvordan også lam kan brukes i små retter.

Det er to typer lammespisere; de som spiser lam på tradisjonell norsk måte, og dem som har oppdaget mangfoldet i produkt og tilberedning. Felles for begge kategorier er at de setter stor pris på den karakteristiske smaken.

For lammekjøtt er ikke lenger bare fårikål, pinnekjøtt og lammelår. Også kokkene utnytter råvaren på mange nye og spennende måter. Forselius har derfor utviklet sin egen trøndertapas, basert på lokale råvarer der lammet er sentralt.

Bildene her viser noen lammeretter som Forselius har laget, noen av dem i samarbeid med vertskapet på Storli gard i Oppdal under en salgskampanje for lammekjøtt tidligere i høst.

Powered by Labrador CMS