Du er her

Mindre svinn og bedre brødhygiene

Nå lanseres en ny brødserveringsenhet for serveringssteder der mange bespises regelmessig. Enhetene holder brødvarene ferske og ivaretar samtidig god mathygiene. Se film av hvordan den virker her.
Av ct_admin
Publisert 18.09.2013 08:30

Gründeren John Tore Frydenlund viser hvordan brødskiveautomaten virker.

 

Det hele dreier seg om serveringsenheter - eller automater, for ferdig skåret brød eller rundstykker. Gründeren  John Tore Frydenlund har lagt stor vekt på at «brødmaskinen» skal være enkel i bruk, økonomisk ved redusert svinn, samtidig som den gir mest mulig beskyttelse mot smitte.

– Produktene er utviklet med søkelys på hygiene og matsikkerhet, blant annet for å beskytte brødvarene mot berøring og dråpesmitte. Produktet er spesielt godt egnet der grupper av mennesker benytter selvbetjening av matvarer. Her er også risikoen for bakterie spredning høy, sier gründer John Tore Frydenlund, som er daglig leder i Buf-Tec, som har lansert nyskapningen.


Ferskere lenger og mindre svinn

Slik kan serveringsenhetene ta seg ut på serveringsbordet eller buffeen

Han forteller videre: – Ferske bakervarer er et viktig moment i enhetene. Utforming og balansert lufting gjør at bakervarene oppbevares optimalt. Dessuten reduseres svinnet både ved at brødvarene holdes ferske lenger, samtidig som mengden av uttørrede varer reduseres.

– Så langt har vi fått tilbakemeldinger fra våre pilotkunder. Både hoteller, sykehus, sykehjem, ferger, kantiner har testet maskinen – med gode tilbakemeldinger fra både ansatte, gjester og kunder, forteller han videre.


Bit by bit og Rolls tub

John Tore Frydenlund og Buf-Tec har utviklet automater både for brød og rundstykker (bildet). (Foto: Buf-Tec)

Så langt har Buf-Tec lansert to brødserveringsenheter, «Bit by bit» (ferdig skåret brød) og «Rolls tub» (rundstykker), men har mål om to andre lignende produkter i løpet av kort tid.

Enhetene er 41 cm høye og 20 cm brede, men rundstykkeholderen er noe dypere enn brødenheten. Rolls Tub rommer cirka 30 normale rundstykker, mens Bit by Bit rommer to brød i normalstørrelse.


Testes ut

Serveringsenhetene er nå til utprøving flere steder, blant annet på Oslo Universitetssykehus og i storkantinen til DNB i Barcode-byggene i Bjørvika i Oslo.

F&B Manager i DNB, Stephan Härdi, sier til Horeca/Horecanytt.no at ideen er god, og de nå testes i flere av DNBs kantiner, og at han etter hvert skal ta stilling til om de skal kjøpes inn til alle kantinene i konsernet.

Se film av hvordan brødskiveautomaten virker her (NRK.no/ostafjells/vestfold)


Les mer om nyskapningen i det neste nummeret av Horeca – nummer 6 2013

"