Du er her

Mer enn en restaurant

Hos Bølgen & Moi i Drammen står aktivitetene i kø for tiden med alt fra foredrag av internasjonale storheter innen vin til «after works» og champagnelunsjer. – Vi ønsker å være noe mer enn «bare» en restaurant, sier Toralf Bølgen.
Av Redaksjonen
Publisert 26.09.2018 13:27

Det var i april i år at den kjente restaurantkjeden åpnet i de tidligere lokalene til «Glass» rett ved Drammenselvas bredd på Bragernes.

De tok blant annet med seg den såkalte «Champagnelunsjen», med DJ og artister, til elvebyen, et lørdagstilbud som er svært så populært på Briskeby i Oslo.

Nå satser selskapet enda mer på næringslivet med «after works»-arrangement, med musiker Josef Angyal i spissen, i tillegg til blant annet vinkurs med internasjonalt kjente vineksperter.

Bygge stein for stein


Toralf Bølgen er musikkpedagogen som ble vinkelner og gründer bak den kjente restaurantkjeden Bølgen & Moi som åpnet restaurant i Drammen i april. – Vi ønsker å tilføre  drammenserne ekstra opplevelser, sier Bølgen som selv skal holde foredrag på restauranten fremover om tema som «Champagne» og «Vin til julematen». (Foto: Bølgen & Moi)

– Vi har vært gjennom en innkjørings- og åpningsperiode der besøket og omsetningen faktisk har vært større enn budsjettert, men vi er også veldig klar på at vi kan forbedre oss på ulike områder. Vi tenker langsiktig og ønsker å bygge stein på stein for å nå målet vårt om å bli en seriøs aktør i Drammen som gir kundene noe ekstra i tillegg til god mat og drikke. Og da må vi utvikle oss. Derfor har vi nå en rekke opplevelser og aktiviteter tilknyttet mat og drikke fram mot jul, sier Toralf Bølgen (62) som selv er en av landets fremste vineksperter med flere bokutgivelser på samvittigheten.

Han driver og eier Bølgen & Moi sammen med kjendiskokken Trond Moi og Harald Berger.

Godset-supporter


Kurs i å lage den ultimate Gin & Tonic har tatt helt av på Bølgen & Mois restaurant på Tjuvholmen, og daglig leder i Drammen, Hilde Andersen, regner med at det blir kurs også i Drammen etter hvert. (Foto: Bølgen & Moi)

Både Harald Berger og Toralf Bølgen har sterk tilknytning til distriktet.  Berger er fra Darbu, mens Bølgens morsslekt er fra Åmot. I tillegg har Bølgen, som er en svoren Godset-tilhenger, en egen forkjærlighet for Drammen. Han er egentlig utdannet klassisk gitarist og musikkpedagog, en utdannelse som startet nettopp i Drammen der han også jobbet på kulturskolen og bodde i to år.

Den lokale tilknytningen var også en medvirkende årsak til at trioen etablerte seg i Drammen, men det var ikke hovedgrunnen.

Storfint besøk


Bølgen & Moi har også lokaler i 2. etasje, som er tilpasset arrangementer som konfirmasjon, julebord, møter og bryllup. (Foto: Bølgen & Moi)

– Det er jo den positive byutviklingen og den forventede veksten i Drammen som gjør den til en spennende by for oss. Vi har stor tro på at Drammen er en by der det går an å drive restaurant hele uka rundt. I tillegg så har vi jo fått en fantastisk beliggenhet rett ved Drammenselva med blant annet muligheter i 2. etasje til å arrangere julebord, konfirmasjoner og bryllup som er inkludert panoramautsikt, sier Toralf Bølgen i pressemeldingen.

– Det at vi tilfører drammenserne og alle andre kunder noe ekstra, gjør også at hele restauranten og de ansatte utvikler seg, sier Bølgen som naturlig nok ønsker å trekke fram alle vin-arrangementene på restauranten. I tillegg til sine egne kurs; «Lær å smake vin med Toralf Bølgen», fikk 62-åringen nylig hadde storfint besøk av internasjonalt format. I forbindelse med arrangementet «Winmakers Dinner» var nemlig Daniele Accordini foredragsholder. Accordini selger viner som Amarone, Ripasso og Recioto fra det populære vindistriktet Cantina Negrar i Valpolicella.

Champagne til julematen


Toralf Bølgen står bak en rekke bøker om vinens fortreffeligheter. (Foto: Bølgen & Moi)

I oktober skal Bølgen selv ta for seg Champagne-distriktet i serien «Verdens mest berømte viner», og i november er det «Vin til julematen» som står klart på foredragsbordet.

– Det er godt med øl og dram til julematen, men det er også veldig mye vin som passer veldig bra til tradisjonell norsk julemat.  Ikke noe i veien med en god Riesling til juleribba eller et glass sprudlende champagne til lutefisken, sier 62-åringen smilende.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca