Du er her

Matomsorgsprisen for 10. gang

Hvem blir den 10. vinneren av den anerkjente Matomsorgsprisen? Prisen deles ut til fagpersoner i kantiner eller institusjoner som gjør en forskjell.
Av admin
Publisert 20.08.2015 07:45

Bjørn Erik Vangen på Fosen folkehøgskole ble den niende vinneren av Matomsorgsprisen. Hvem blir den 10. vinneren? (Foto: Morten Holt)

Matomsorg er ikke bare å tilby et måltid. Matomsorg dreier seg om helhet. Det dreier seg om at rammen rundt måltidet er hyggelig, at måltidet er vel tilberedt, med utgangspunkt i gode råvarer og ernæringskunnskap. Det dreier seg om å ønske sine gjester eller pasienter vel. Juryen, som i september skal vurdere kandidatene, er ute etter de særdeles gode eksemplene.

Gunnar Kvamme på St. Olavs Hospital i Trondheim fikk Matomsorgsprisen i 2009. (Foto: Morten Holt)

Kjenner du noen som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner? Send ditt forslag med begrunnelse til post@matomsorg.no senest torsdag 10. september.


Dette ser juryen etter

Juryen ser etter kandidater som:

* bedrer kvaliteten på måltidet med tanke på råvarer og ernæring

* ser nytten og viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet

* gjør nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode

* aktivt sørger for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse

* systematisk arbeider for et godt arbeidsmiljø


Matomsorgsprisen

Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca. Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg.

Prisen består av et kunstverk av polsk-israelske Zamy Stenovitz (1951-2000), et stipend på 30 000 kroner, samt et originaldesignet diplom. Prisen deles ut ut i oktober i forbindelse med Tines fagseminar i Oslo.

"

Nils Terje Tangnes er en av dem som har fått Matomsorgsprisen. Han ble tildelt prisen i 2012. (Foto: Morten Holt)

Du finner ellers vedtekter og skjemaer på Matomsorg.no


Disse har fått Matomsorgprisen

2006: Albert Brouwer, Sunndal kommune

2007: Harald Birkeland, ISS Catering

2008: Janicke Gurijordet, Nøtterøy sentralkjøkken

2009: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital

2010: Henning Stordal, Fazer Food Services

2011: Heracleum bo- og servicesenter, Tromsø

2012: Nils Terje Tangnes, Steffensrud Rehabiliteringssenter, Vestre Toten

2013: Bærum Storkjøkken v/Hanne Hagen-Jensen

2014: Bjørn Erik Vangen, Fosen folkehøgskole

Her kan du lese hva fjorårets prisvinner, Bjørn Erik Vangen, brukte prispengene til.


Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"