Du er her

Lofast åpner: Hotelleier lokker med gratis ferge

Gratis fergebillett til alle gjestene er hotelleier Harald Mikal Jacobsens strategi når Lofast åpner denne helga.
Av ct_admin
Publisert 30.11.2007 12:44

 

Jacobsen mener Vesterålen må satse på å markedsføre ruta Lofoten-Vesterålen via Lofast ene veien, og Melbu-fergen (den tidligere forbindelsen ut til Lofoten fra nord) andre veien. Det gjelder både turister, lofotinger og andre fastboende.

- Folk liker ikke å kjøre den samme veien fram og tilbake. Dette er også et lite bidrag fra vår side for å opprettholde trafikken på ferga, sier Jacobsen til Bladet Vesterålen

Om Lofoten

- Mange ønsker nok å prøve Lofast når den åpner, men jeg tror mange vil vende tilbake til fergen også, sier den offensivt tenkende hotelleieren.

I forhold til turisttrafikken har han også stor tro på ruta Tromsø-Bodø gjennom Vesterålen og videre langs kystriksveien.

 

Betydning

- Lofast vil få like stor betydning for Vesterålen som bruene og Risøyrenna. Næringslivet som er her, må dra veksler på det som nå skjer, uttaler hotelleier Jacobsen.

Nå skal informasjonen om refundert fergebillett ved overnattinger på Sortland-hotellene markedsføres til relevante bedrifter.

Fortsatt Sortland

- Dette er jo noe som er veldig målbart. Det er bare å telle fergebillettene. Hele Sortland vil nyte godt av økt besøk ved hotellene, poengterer hotellsjef Inger Anne Hellman ved Sortland Hotell.

Bladet Vesterålen