Du er her

Leverer kjøkkenutstyr til nytt gigantsykehus

Fredrikstad Storkjøkkensenter leverer alt av utstyr til kjøkkendriften på det nye storsykehuset i Østfold, som begynner å ta form og som teståpnes i 2015. – Dette er definitivt vårt største oppdrag. Vi vet ikke nøyaktig akkurat nå, men trolig havner alt kjøkkenutstyr i vår entreprise et sted mellom 12 og 20 millioner kroner, sier daglig leder for Fredrikstad Storkjøkkensenter, Brede Hemma.
Av ct_admin
Publisert 20.12.2013 06:45

– Dette er definitivt vårt største oppdrag, sier Brede Hemma (til høyre) i Fredrikstad Storkjøkkensenter, her sammen med prosjektleder Rune Sæten. (Foto: Morten Holt)

Det betyr et kraftig omsetningsløft for storkjøkkenbedriften i Østfold, som i 2012 omsatte for 22,7 millioner kroner.


100 rom

– Dette er en av de største enkeltleveringene for en storkjøkkenleverandør i Norge gjennom alle tider, konkluderer daglig leder for Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), Arne Dalseng.

Sykehuset får beliggenhet like ved E6. (Illustrasjon: Cowi)

Hemma & co skal levere utstyr til totalt om lag 100 rom på det nye sykehuset, deriblant til fire oppvarmingskjøkken, 10 buffékjøkken og fem anretningskjøkken, fire oppvaskrom og en stor kantine for ansatte og besøkende.


Innleid som prosjektleder

For at Hemma i perioden fremover også skal ha muligheten til å ta vare på alle andre kunder, er Rune Sæten (BNFE Norge AS/Berkel) innleid som prosjektleder.

– For oss er det viktig å ivareta de kundene vi allerede har, presiserer Hemma.

– Arbeidet med leveringen til sykehuset er et omfattende bestillings- og fremfor alt logistikkarbeid, som krever store ressurser. I tillegg til oss, er også flere andre medlemsbedrifter i BFSN involvert som underleverandører i vår entreprise, sier de to.


Lang prosess

Fredrikstad Storkjøkkensenter leverte anbudet i mars, og gikk i gang med arbeidet i august i år. I januar 2015 skal etter planen sykehuset sette i gang med en testperiode. Da vil trolig det meste være levert.

Men sykehuset er ikke ferdig til den tid. Trolig står det nye hovedsykehuset i Østfold ferdig en gang i 2016 eller 2017.

– Dette er en lang prosess, med mange møter og forhandlinger med storkjøkkenkonsulenten på sykehuset. Dessuten vil vi hele tiden følge med for å se at prosessene går som de skal. Vi skal kunne «stå» for alt som er levert, forklarer Hemma, og legger til:

– Dette er en stor utfordring for oss, men et svært lærerikt arbeid som vi vil dra nytte av i lang tid fremover.

Les hele saken i magasinet Horeca (nummer 8 2013)