Friele Jørgen Wiig og Olav Munch

Lederskifte i Friele i dag

I dag er det lederskifte hos kaffegiganten Friele. Olav Munch går av som administrerende direktør, mens Jørgen Wiig tar over styringen av selskapet.

Publisert

Den nye administrerende direktøren i Kaffehuset Friele, nå Jacobs Douwe Egberts Norge AS, Jørgen Wiig (til venstre) sammen med avtroppende direktør Olav Munch.

Etter åtte år som administrerende direktør for Kaffehuset Friele går Olav Munch av som administrerende direktør fra i dag, mandag 6. juli.

Han vil imidlertid fortsette som rådgiver for ledelsen frem til 1. oktober.

Nestkommanderende siden 2012

Jørgen Wiig styrer fra og med i dag Kaffehuset Friele (Jacobs Douwe Egberts Norge AS)

Han gir samtidig lederstillingen videre til Jørgen Wiig, som har vært Munchs nestkommanderende (viseadministrerende direktør) de siste tre årene.

Han har tidligere vært konserndirektør i Rieber & Søn ASA, samt daglig leder i Toro, og har en solid kompetanse innen dagligvare, foodservice og produksjon, som er Frieles kjernevirksomhet.

Kaffehuset Friele blir i dag også en del av verdens største rendyrkete kaffefirma, Jacobs Douwe Egberts. Som følge av dette vil Kaffehuset Friele fra og med i dag skifte navn til Jacobs Douwe Egberts Norge AS (JDE Norge).

Les mer om denne fusjonen i en tidligere publisert artikkel (publisert juni 2015)

Et privilegium

– Det har vært et privilegium å sitte som administrerende direktør for Kaffehuset Friele. Her henger lidenskapen til kaffe og tradisjonen i veggene. Engasjerte medarbeidere, etterspurte produkter, en effektiv produksjon og Norges beste salgskorps blir trist å forlate, men trygt å gi videre. Det faktum at Jørgen Wiig tar over lederstillingen er en naturlig prosess og har vært planlagt lenge. Med endringene som nå skjer i konsernet fant vi ut at dette er et godt egnet tidspunkt for lederskifte. Jeg er trygg på at han er rett mann til å lede merkevaren Friele, JDE Norge og kvalitetssatsningen fra Bergen videre, sier avtroppende administrerende direktør, Olav Munch.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS