Du er her

Lærer nordmenn om indisk mat

Niru Kumra, som driver bedriften Masalamagic, har holdt indiske matkurs i 14 år, og lært om lag 7000 nordmenn å trylle med krydder. Nå lanserer hun snart en ny kokebok også.
Av Redaksjonen
Publisert 26.04.2017 06:02


Niru Kumra har arrangert indiske matkurs i 14 år. (Foto: Theresa Bergerud)

– Masala betyr krydder og magic betyr å trylle, jeg lærer deg å trylle med indisk krydder! Min visjon er å gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco, sier gründeren for Masalamgic, Niru Kumra.

Kurs landet rundt

Hun holder kurs landet rundt, ikke bare i Oslo-området. – Jeg er så glad og takknemlig for å dele min matglede med andre matentusiaster, sier hun.

Hun forteller videre at grunnkursene er over tre økter der det lages flere retter per økt, her er noen av dem:

1) Fingermat - snacks med chutney, chai og en dessert.

2) Hverdagsmat med blant annet linser, bønner og mangolassi.

3) Festmeny med tandoori-kylling, naan, basmati mm.

En teoretisk og en praktisk del

Kursene inneholder dessuten en teoretisk og en praktisk del, samt et måltid.

* Teoretisk del - foredrag med gjennomgang av oppskrifter/ krydder / ingredienser

* Praktisk del - vi lager maten sammen, alle får oppgaver og muligheter til å prøve seg

* Kulinarisk måltid der vi koser oss med maten og snakker om erfaringer/ opplevelser

– Under foredraget serveres indisk chai og diverse blandinger nøtter og lignende.Etter maten; munnoppfrisker av anis, kandisert anis, kardemommekapsler og kandisukker, forteller Kumra.

Snart ny kokebok fra Niru Kumra


Masalamagic og Niru Kumra kommer snart med en ny kokebok.

Snart lanserer Masalamagic og Niru Kumra også en ny kokebok.

– Manus til den nye kokeboka er levert, og det blir mer indisk inspirasjon i samarbeid med Cappelen Damm, forteller Niru Kumra.

– Nå går det slag i slag. Snart starter prosessen med bilder til boka og deretter layout. I den nye kokeboka har jeg samlet oppskrifter som jeg vet vil være til stor glede og inspirasjon. Det har jeg skjønt gjennom spørsmål på kurs og interesse fra matinteresserte, sier Kumra videre.

– Det er noen klassiske retter, og flere av de er ukjente for norske ganer, men etter 40 år i Norge. Som vegetarianer i 30 år, gleder det meg å se at interessen for vegetarmat øker. Det er mange vegetarretter, men tips til alternativ, slik at man kan finne noe for enhver smak. Du finner også en god innføring i indiske krydder og hvordan de brukes, opplyser Kumra.

Les mer på Masalamagic.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her