Du er her

Kvinner liker også akevitt!

Nå er myten om at jenter ikke liker akevitt endelig knust. I en stor internasjonal konkurranse i London, der det kun var kvinnelige smaksdommere, ble Arvesølvet fatlagret akevitt fra Norge tildelt gullmedalje.
Av Redaksjonen
Publisert 08.05.2019 14:17


Gull til Arvesølvet fatlagret akevitt i «Womens Wine & Spirits Award». 

Arvesølvet er den eneste akevitten som har gått til topps i denne konkurransen.

Nylig fikk Arvesølvet dobbelt gull og heder i International Spirits Award i San Francisco. Denne gang er det London, og «Womens Wine & Spirits Award» (WWSA), som har tildelt den norske akevitten gullmedalje.

Les også: Det Norske Brenneri – blant verdens beste brennerier

100 ledende kvinnelige innkjøpere


Jarle Nereng hos Det Norske Brenneri. (Foto: Det Norske Brenneri)

Det spesielle med denne konkurransen er at det er 100 ledende internasjonale kvinnelige innkjøpere som er dommere og avgjør medaljefangsten.

Over 1000 merkevarer fra 38 land deltok i årets konkurranse, som nylig ble arrangert i ærverdige Royal Yacht Club i London.

– Ikke bare for mannfolk

– Vi får stadig høre at akevitt bare er for mannfolk. Nå har vi kanskje avlivet den myten, sier eksportansvarlig i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng i en pressemelding.

– Det er jo også en kjensgjerning at det er en rekke kvinner med i Norske Akevitters Venner. Det handler om å lage en akevitt som gir et elegant sherrypreg og deilige kryddertoner. Vi mener å ha lykkes med det, og nå altså fått gullmedaljer fra både kvinner og menn, fortsetter han.

WWSA regnes som verdens mest prestisjefylte brennevinskonkurranse der det utelukkende er kvinner i juryen.

Les også: Det Norske Brenneri lanserer Harahorn Pink Gin

Arvesølvet med solid vekst

– Arvesølvet har hatt en enorm vekst hittil i år, med over 100 prosent salgsøkning på Vinmonopolet. I tillegg eksporteres den nå til en rekke markeder rundt omkring – fra Tyskland til Thailand. Mye tyder på at akevitt blir det neste store internasjonalt. Blant annet er det flere brennerier som lager fatlagret akevitt i USA. Men den beskyttede originalen, Norwegian Aquavit – ja, den kan bare lages her på berget, sier Nereng.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca