Du er her

Krydder med smak av skandinavisk skog

Santa Marias krydderkverner Extra Fine Selection of Spices består av utvalgte kryddersorter. Høstens to nye blandinger, nyhetene Scandinvian Forest og Coriander & Chili, er satt sammen av smakseksperten Andrea Lembke for å løfte sesongens matlaging. Hun har blant annet har latt seg inspirere av skog og mark.
Av ct_admin
Publisert 18.09.2013 03:00

– Da vi startet arbeidet med Scandinavian Forest samarbeidet vi med kokken Victor Wågman, som da arbeidet på Noma. Vi var noen dager ute i skogen og laget mat med de råvarene som finnes der – nettopp for å fange smakene i deres rette miljø, sier Lembke.


Finne den skandinaviske smaken

Målet var å finne en spennende kombinasjon av typisk skandinaviske smaker, som einerbær og sopp, og blande disse med herlige, aromatiske krydder som rosépepper og korianderfrø.

– Den balanserte og fyldige sitrustonen som kommer fra korianderfrø og fruktigheten i rosé- og sortpepper, er fantastisk god sammen med einerbær, laurbærblad og sopp, fortsetter Lembke. Scandinavian Forest er ikke bare den perfekte krydderblandingen til vilt, men også til alle typer sopp og rotfrukter.


Coriander & Chili

Høstens andre nyhet blant Santa Maria krydderkverner, Coriander & Chili, består blant annet av fruktig chili, frisk lime, aromatiske korianderblad, sitrongress og hvitløk.

– Coriander & Chili har vi satt sammen for alle som elsker asiatisk mat, forklarer Andrea Lembke. Jeg har selv savnet den i vårt utvalg og har utviklet den med tanke på lett asiatisk mat med kylling, fisk, skalldyr, nudler og salater.

Pris: 50 kroner (veil.)

Nettside: Santamaria.no

"