Marche

Konkurranse for bedre mat langs veien

Nå skal det konkurreres om den beste maten langs veien. Landbruks- og matdepartementet arrangerer konkurransen Ganefart 2008 i samarbeid med Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge.

Publisert

- Hensikten er å hjelpe fram de serveringsstedene som satser på matglede, lokale råvarer og matkultur. Det understreket landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen da han erklærte Ganefart 2008 for åpnet under et arrangement på veikroen Marché i Holmestrand.

Les Horeca-leder i nummer 2: Den sunnere veien.

Det lille ekstra

- Det er de gode råvarene, de gode historiene og det lille ekstra som gjør at folk tar seg litt ekstra tid knyttet til måltidet langs veien, vi ønsker å fokusere på i årets utgave av Ganefart, forklarte Riis-Johansen under åpningen. Sammen med Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge arrangerer landbruks- og matdepartementet denne konkurransen for andre gang.

" Alle kan deltaDette er en konkurranse der alle kan komme med forslag på veikroer som fortjener ekstra oppmerksomhet. Både norske veifarende, utenlandske turister og yrkessjåfører er hjertelig velkommen til å foreslå serveringssteder. Du kan delta og påvirke resultatet ved å sende en sms til 400 38 830 eller en epost til ganefart@bygdekvinnelaget.no.

Besøker du en veikro du er litt ekstra godt fornøyd med, skriver du kroens navn og sender til dette telefonnummeret, eller e-postadressen. I tillegg mobiliserer Norges Bygdekvinnelag sine medlemmer til å gå igjennom veikroene i sitt område, og foreslå kandidater.

Yrkessjåførene

I år satses det også ekstra på å få de proffe veikrobrukerne, yrkessjåførene, med i konkurransen.

Yrkessjåfører får dessuten muligheten til å fremme sine spesielle kandidater. Dette blir en egen konkurranse, Ganefart på proffe hjul. Her kan de som vil stemme sende sms til 400 38 830 eller en epost til geir.kvam@transportarbeider.no.

" Kåres til høstenDet bemerkes fra arrangørene at ingen kro eller serveringssted blir med i konkurransen uten å ha bekreftet at de ønsker det. Derfor må den enkelte innehaver gi sitt samtykke før serveringsstedet er erklært som deltaker. Så snart dette samtykket foreligger, går samtlige deltakere igjennom en skriftlig spørreundersøkelse som også fungerer som en grovsikting av kandidater. De tre innenfor hver region av Mattilsynet, får besøk av en regional jury der både hygiene, valg av råvarer og fokus på matkultur er blant de viktigste kriteriene.

Vinnerne av de to konkurransene blir kåret til høsten. Prisutdelingen finner sted under Mat- og reiselivsseminaret på Røros 22. oktober.

- Vi ønsker å finne fram til de hyggelige, gjestfrie spisestedene som bruker lokale råvarer og er opptatt av den gode historien knyttet til maten, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Du finner mer informasjon om konkurransen www.ganefart2008.no.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS