Du er her

Klippfiskkjerring, egenutviklet spesialitet på Averøy

Bjartmars Favorittkro på Averøy er spesialist på klippfiskretter. Der serverer de tre ulike klippfiskretter, Bacalao, god gammeldags klippfisk og den unike retten klippfiskkjerring. Denne uka bærer det til Grüne Woche i Berlin.
Av ct_admin
Publisert 15.01.2013 05:30

Daglig leder og eier for Bjartmars Kro, Quirien Van Oirschot. (Arkivfoto: Nils Erik Langva)

- Klippfiskkjerring er en egenutviklet rett med hemmelig oppskrift formet som en liten dame. Retten er også et symbol på Nordmøre, I gamle dager var det klippfiskkjerringene som gjorde det tunge arbeidet. Vår klippfisk kommer fra lokale produsenter fra Averøy, alle med sin vri og rettene er forskjellige og ulike. Vi er stolte over å bruke gode og lokale råvarer, sier daglig leder og eier Quirien Van Oirschot.

Hun har også sin berømte kremete fiskesuppe på menyen og søndagsbuffet med retter av kjøtt og fisk.

Bjartmars Kro er en gammel trønderlån. (Foto: Nils Erik Langva)

– Restauranten er en gammel trønderlån fra Malm i Trøndelag som ble flyttet hit. Det gir en helt spesiell og god stemning, sier Quirien Van Oirschot, som flyttet til Averøy med bakgrunn forsker innen næringsmiddelteknologi. Med friskt mot startet hun Bjartmars Favorittkro, og har hatt stor fremgang siden starten i 2006. 

Det tar tid å drive frem en plass. Kvalitet er vår filosofi, sier Quirien Van Oirschot.

Les også: Gammel trønderlån ble gårdshotell


Får god kontakt

– Jeg er nederlandsk, men snakker også tysk, fransk og engelsk og det blir godt mottatt av turistene som kommer på utflukt fra Hurtigruten, sier Quirien, som hun har avtale med.

– Vi er så små at vi får god kontakt med gjestene og deler kunnskap om mat og tradisjoner. Bacalao står på menyen da.


Norge som reisemål

– På Grüne Woche skal vi promotere Norge som reisemål. Møre og Romsdal er så vakkert med plass til flere gjester. Vi er ambassadører for vår region med lokal mat og gode overnattingssteder. Service og opplevelser er avgjørende for våre gjester. Hun har også med seg den lokale blåskimmelosten Kraftkar fra Tingvollost. Osten er smakfull og gjestene får den med lokal marmelade til ostetallerken. Kraftkar er kåret til verdens beste ost i London, sier hun.

Fra Møre og Romsdal deltar også Nilsgardstunet, Jordbærstova, Sørengarden, Brasseriet Posten, Klippfisk av skrei og Mat med hjerte på Grüne Woche, som arrangeres i Berlin fra 18. til 27. januar.


Grüne Woche

Har 400-500.000 besøkende hvert år

Utstillingen har 26 haller (tilsvarer 25 fotballbaner)

Norges stand er på 365 kvm og vi deltar for 26. gang

Blir arrangert for 78. gang, og er et internasjonalt samlingspunkt for mat og landbruk. I tillegg har hotell- og restaurantnæringene stort utbytte av å delta som en del av reiselivsnæringen.


Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"