Du er her

Klare for Nordisk mesterskap

Fredag 20. og lørdag 21. april er det nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki i Finland. Norge er representert med både kokk- og servitørlærlinger som skal kjempe om gullet, henholdsvis med lærlinger fra Statholdergaarden i Oslo og Rica Nidelven i Trondheim.
Av ct_admin
Publisert 20.04.2012 06:20

Servitørlærlingene Ingrid Valsvik og Anne Lise Gundersen fra Statholdergaareden representerer Norge i Nordisk Mesterskap i Finland.

Statholdergaardens servitørlærlinger ble i fjor nordiske mestere, og også i år er det lærlingene fra Stiansen-restauranten som skal forsvare Norges ære i servitørfaget.

Lærlingene Ingrid Valsvik og Anne Lise Gundersen stiller for Norge, med Daniel Johnsen-Ness som lagleder.


Kokkelærlinger fra Rica Nidelven

Sasithon Thongpueng og Mads Kjølmoen, her sammen med lagleder og asisterende kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotel, Bjørnar Buserud (til venstre), representerer Norge i kokkeklassen i Helsinki i helga. . (Foto: Rica Nidelven Hotel)

Kokkelærlingene kommer i år fra Rica Nidelven Hotell. Her skal Mads H. Kjølmoen og Sasithon Thongpueng kjempe for norsk gull, med Bjørnar Buserud som lagleder.

Lagene som stiller har begge vunnet Norgescup for kokk- og servitørlærlinger som ble arrangert i Stavanger i februar, og er på den måten kvalifisert til nordisk mesterskap.


– Årets høydepunkt

– Dette er et av årets høydepunkt. Å se unge i aksjon i yrket de holder på å utdanne seg til er utrolig moro. Her oser det alltid av yrkesstolthet, læringsvilje, konkurranseinstinkt og følelser, sier Veronika Vian, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

I løpet av de to konkurransedagene skal deltakerne blant annet gjennom såkalte "Mystery boxes", hvor råvarene er ukjente helt til deltakerne åpner boksen. Også vinkunnskap, borddekking og filetering er blant oppgavene deltakerne skal gjennom.


Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her 

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"