Du er her

Klare for kamp

Lang konkurranseerfaring til tross, nervene er til å ta og føle på når ti av Norge beste kokker møtes til dyst. Tirsdag 15. oktober er det premiere på «Kokkenes kamp» på TV 2.
Av ct_admin
Publisert 09.10.2013 17:15

Klare for kokkekamp: Fra venstre Gunnar Hvarnes, Lars Erik Underthun, Geir Skeie, Kari Innerå, Karla Siverts, Tom-Victor Gausdal, Bent Stiansen, Trond Moi, Heidi Bjerkan og Karl Erik Pallesen. (Foto: TV2)

Her konkurrerer elite-kokkene Bent Stiansen, Trond Moi, Kari Innerå, Lars Erik Underthun, Heidi Bjerkan, Gunnar Hvarnes, Tom Victor Gausdal, Karla Siverts, Geir Skeie og Karl Erik Pallesen i klassiske kokkeferdigheter.


Har kjent presset

Selv om kokkene er vant til å konkurrere, kjente de på presset:

– Konkurransene var tøffere enn jeg trodde, og det er klart det var nerver involvert. Det var tydelig å se at alle var preget før resultat ble avgitt, sier Karl Erik Pallesen som har vært på kokkelandslaget, og som vant Hellstrøms mesterkokk i 2010.

Også Karla Siverts kjente på nervene. Særlig tiden før det ble kjent hva som skulle konkurreres i var nervepirrende:

– Det var veldig spennende før vi fikk vite hva vi skulle konkurrere i. Jeg kjente også på presset i forhold til dette med å konkurrer på tid, sier hun.


– På tynn is i pølskonkurransen

Bent Stiansen synes i det store og hele det gikk greit å konkurrere, men fremhever pølsekonkurransen som den største utfordringen. – Der var jeg nok litt på tynn is, innrømmer han.

«Kokkenes kamp» er basert på et svensk konsept og den svenske suksess-serien Last Chef standing/Kockarnas Kamp, som gikk i sin andre sesong i Sverige i høst. I vår ble første sesong av programserien vist i Danmark.


Ut i saustest

Kokkene konkurrerer innenfor ulike grener og testes på presisjon, effektivitet og hvor godt de takler stress.

Hver episode består av to individuelle konkurranser, samt en æresmiddag, og til slutt en sausduell mellom de to som ligger dårligst an. Duellens dommere er de andre deltakerne i programmet. Disse skal igjennom en blindtest.  Avstemningen bestemmer hvem som skal ut av konkurransen og dermed forlate herregården.

Her kan du se en fersk promovideo for TV-serien


Økt popularitet

I siste episode returnerer alle kokkene for å stemme frem en vinner på samme måte som det er blitt gjort i de foregående dueller. Utover de nevnte konkurranser og æresmiddager, vil det også fokuseres på utflukter med kokkene til lokale matprodusenter samt frokoststemning og generell hverdagsreality. 

Programmet blir rost for sin feelgood-stemning, sitt spenningsmoment og sin profesjonalitet. De svenske kokkene har fått mye positive tilbakemeldinger og en økt popularitet etter sin deltakelse i programmet.

Les mer om Kokkenes kamp på Facebook

Pressemelding

"