Du er her

Kjempeprosjekt på gang i Mandal

Et kjempeprosjektet er på trappene på Sørlandet. I Sodeviga i Mandal planlegges et gedigent turistanlegg, som blant annet innbefatter et nytt hotell med 400 sengeplasser, som er kostnadsberegnet til nær 1,5 milliarder kroner.
Av ct_admin
Publisert 24.10.2007 00:10

 

 

Planene ble nylig presentert for bystyret i Mandal.

- Hvorvidt dette lar seg realisere, avhenger av mange faktorer. Men så langt er støtten vi får omfattende, sier initiativtager Knut Yngve Fidjestøl til Fædrelandsvennen.

Nato-tomt

Det skal bygges på en gammel Nato-tomt utenfor Mandal. I planene ligger det et nytt hotell med 400 sengeplasser, badeland, hytteby med inntil 300 hytter, inntil 100 nye sjøboder, flere hundre nye båtplasser og en kanal på 300 meter gjennom området med tre nye bruer.

- De første reaksjonene fra politikerne har vært entydig positive, som mener at Nato-tomta trenger slike visjoner som dette, sier Fidjestøl videre.

1,5 milliarder

Fidjestøl sier de ikke har finregnet over hva dette vil koste, det vil komme i neste runde.

- Men vi snakker selvsagt om flere hundre millioner kroner, kanskje opp mot 1,5 milliarder kroner om prosjektet utbygges i full skala med alle hyttene, sier Morten Bentsen, som også er med om byggeplanene.

De er fem personer med i dette: Prosjektleder i Trafikk og Anlegg Yngve Fidjestøl (39) fra Mandal, eiendomsutvikler Morten Bentsen (56) fra Søgne, anleggsleder Ståle Fyksen (40) fra Marnardal, lastebilsjåfør Rolf Asbjørnsen (42) fra Mandal og arkitekt Svein Drange Olsnes (53) fra Stavanger.