Du er her

Kjekjøtt og hjemmelaget fiskesuppe

Saftig kjekjøtt og Petrines Gjestgiveris helt spesielle fiskesuppe sørger for en kulinarisk opplevelse på gjestgiveriet.
Av ct_admin
Publisert 31.10.2007 07:50

Kirsti Indreeide, som driver stedet i Norddal i Møre og Romsdal, legger stor vekt på lokale mattradisjoner.

Og bruk av kjekjøtt (kjøtt av geitekilling) er en selvfølgelighet og etter hvert blitt en spesialitet på Petrines-menyen.

Ikke så rart kanskje. Norddal, i dag ei lita bygd med 180 innbyggere, har alltid vært ei stor geitebygd.

I dag er det tre gardsbruk som satser på geit, og de fleste av dyrene er på beite på den helt spesielle Herdalssetra oppe i dalen ved Norddal.

Kjekjøtt

- Vi har prøvd oss litt fram. I begynnelsen satset vi mer på viltkjøtt, men det viste seg at det var kjekjøtt folk ville ha, sier Indreeide.

Det serveres kjekjøtt etter en gammel Norddaloppskrift, marinert og grillet kjeribbe, helstekt kjelår, rull av kjekjøtt. Geitekjøtt i flere varianter forsøkes også, og på Petrines kan du få både geitepaté og geitekjøttkaker.

Spesialiteter

Indreeide kunne også ha tenkt seg flere aktive fiskere. Men når hun har tilgang utnytter hun den nydelige ørreten som et tatt i Herdalsvatnet like i nærheten.

Ellers serverer Kirsti Indreeide også hjemmelaget eplesaft av Nordalsepler. Den serveres blant annet til frokost.

Eller du kan kjøpe med deg en flaske fra det lille utsalget med lokalproduserte varer i resepsjonen.