Du er her

Kafédriver gir ut bakebok

I august 2012 åpnet hun Nabostua Kafe & Kaffebar i bygda Øvrebø i Vennesla Kommune. Nå gir Elisabeth Bårdsen, ut en bakebok, «Tradisjon møter ny tid», over eget forlag, Nabostua Forlag.
Av ct_admin
Publisert 25.10.2013 07:30

Elisabeth Bårdsen driver Nabostua, og gir nå ut en egen bakebok over eget forlag. (Foto: Privat)

– Boka er en samling av mine beste oppskrifter, på alt som er bakt og servert på kafeen. Noen oppskrifter har blitt til på kafeen, mens andre er arvet etter oldemor. Dette er rustikk og smakfull bakst som er enkel å få til. Ønsket med bokutgivelsen er å inspirere og gi bakeglede, forklarer Elisabeth Bårdsen, som opprinnelig kommer fra Kvås, men som flyttet til Øvrebø for sju år siden.


Mange spurte etter oppskrifter 

– Da jeg startet opp kafeen 8. august 2012 hadde jeg et ønske om å skape et samlingspunkt for bygda, og jeg bruker mye lokal mat fra småskalaprodusenter og/eller fra egen produksjon. I tillegg til kafé og kaffebar har vi utleie av lokaler, samt catering («Mat ut av huset»), forklarer Bårdsen, og legger til:

– Jeg er veldig glad i å bake; baker brød, knekkebrød, focaccia og byr på et godt utvalg kaker for salg i kafeen og landhandelen. Mange har spurt etter oppskrifter på det jeg baker, og slik kom ideen til en egen bakebok for Nabostua, med oppskrifter på det vi serverer i kafeen

– Det blir lansering av boka 27. oktober – i forbindelse med kulturuka i Vennesla, og 1. november på kulturkvelden i Lyngdal.


Bakgrunn

Bårdsen er utdannet barista og kokk, og før hun startet Nabostua, har hun bakgrunn fra blant annet Sinnes Fjellstue i Sirdal (parallelt med skolegang), vært lærling på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal, kokk på Brasserie Hvide Hus i Kristiansand, førstekokk på Master Cat/Master Ferries, kokk på Pride of Telemark/Kystlink og kokk i Smååsane barnehage i Vennesla.


Nabostuas bakebok - tradisjon møter ny tid

Forfatter: Elisabeth Bårdsen

Antall sider: 104

ISBN: 978-82-999279-0-1

Forlag: Nabostua Forlag.

Pris: 198 kroner

Nettside: Nabostua.no eller Facebook.com/nabostua