Du er her

Juleribba – minutt for minutt

Bekymret for ribba på julaften? Nå kan du lage perfekt ribbe med kyndig følge hele veien av den nesten tre timer lange filmen «Juleribba – minutt for minutt» på nettet. MatPrat har lansert filmen, som er en hyllest til juleribba, krydret med fakta og kuriositeter.
Av ct_admin
Publisert 23.12.2013 06:00

Foto: MatPrat

– Enten du er ung debutant eller bare trenger en oppfriskning i å steke ribbe, er filmen en følgesvenn som nesten garanterer et godt resultat, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

MatPrat lanserte den to timer og 50 minutter lange filmen første søndag i advent.

– Vi vet at mange koser seg med en prøveribbe før jul. Butikkene har stort utvalg av både fersk og frossen ribbe, og salgstall viser at folk flest lager ribbe mer enn én gang i julen. Derfor lanserte vi filmen i god tid før julaften, sier Kringlebotn.

Se filmen her


Sakte matlaging

Ribbesteking tar lang tid, og det meste av tiden krever ikke så mye oppmerksomhet. Men det er noen kritiske faser der man bør være topp konsentrert.

– Er sprø svor viktig, men må du sitte foran stekeovnen under den siste grillfasen. Dette guider filmen deg trygt igjennom. Filmen er en sakte studie i forvandlingen fra rått kjøttstykke til serveringsklar ribbe, men det dukker opp overraskelser underveis. Mandler kan poppe opp når som helst. Klarer du å finne en mandel, vinner du en marsipanribbe, sier Kringlebotn.


Fra nødtelefon til hjelpe-TV

Tidligere år har MatPrat hatt en «nødtelefon for julemat», og det har kommet hundrevis av telefoner med spørsmål om steking av ribbe. I år er denne veiledningstjenesten erstattet av filmen «Juleribba minutt for minutt».  

– Det finnes mange ulike fremgangsmåter for hvordan man får best mulig ribbe, og det er ikke rart mange debutanter blir usikre og forvirret. Vår instruksjonsfilm er basert på forsøk i prøvekjøkkenet av landets fremste eksperter på området, så nå kan alle føle seg trygge, sier Åse Kringlebotn.

Se filmen her på Matprat.no/jul

"