Foto: Mads Dreyer

Juleoppskrifter med Parmaskinke

Hva med å bruke Parmaskinke i juleretten? Her finner du tre juleoppskrifter med Prosciutto di Parma.

Publisert

Julesalat med sprø Prosciutto di Parma, fiken og klementindressing

2 porsjoner

4 skiver Prosciutto di Parma

2 stk. klementiner

1 pose ruccolasalat

2 ss olivenolje

1 bøffelmozzarella

2 stk. ferske fiken, i båter

1 rødløk, i båter

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

* Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.

* Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen.

* Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola. Vend forsiktig inn klementindressingen.

Foto: Mads Dreyer

* Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering.

Juletorsk i Prosciutto di Parma med grønn ertepuré

2 porsjoner

300 g torskeloin

Salt og pepper

4 skiver Prosciutto di Parma

300 g frosne grønne erter

1 dl fløte

2 ss smør

400 g mandelpoteter

2 ts grov sennep

Fremgangsmåte:

* Skjær torsken i to porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma.

* Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

* Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den.

Foto: Mads Dreyer

* Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.

* Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.

Kalkunbryst i Prosciutto di Parma med stekt rosenkål

4 porsjoner

800 g kalkunbryst

Salt og pepper

8 skiver Prosciutto di Parma

2 ss olivenolje

4 ss smør

400 g fersk rosenkål

600 g mandelpoteter

Fremgangsmåte:

* Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje.

* Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver.

* Del rosenkålene i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering.

* Kok mandelpotetene i lettsaltet vann til de er møre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Foto: Mads Dreyer
Powered by Labrador CMS