Du er her

Jan Ivar Nykvist (30) vant Salma Chef på Gladmat

Jan Ivar Nykvist fra Langhus sjarmerte jurymedlemmene med persille og trøfler, selv om han ikke selv tror det er hele svaret på seieren. Premien er en reise for to til mathovedstaden Lyon i Frankrike.
Av ct_admin
Publisert 22.07.2011 12:00

Jan Ivar Nykvist (30) vant Salma Chef på Gladmat i Stavanger.

Nykvist vant med ”Lettrøkt SALMA servert med jordskokksuppe, vaniljesyltet eple og fritert hvitløk”. Vinneren er utdannet kokk, og elsker norsk og nordisk mat.

– Jeg vant fordi jeg ikke var overambisiøs, og satset på rene og enkle smaker, sier den glade vinneren, Jan Ivar Nykvist.

Konkurransen ble arrangert i forbindelse med Gladmat 2011 i Stavanger i dag.


– Best tekstur og smak, mente Hellstrøm

Juryleder Eyvind Hellstrøm bekrefter inntrykket.

– Nykvist var best fordi han hadde best smak og tekstur på Salmaretten sin. Dessuten var det god balanse i retten, påpeker Hellstrøm.


Flere hundre tilskuere

Under finalen i Stavanger som samlet flere hundre tilskuere var det en spesielt lett og morsom tone mellom landets to mest profilerte matpersonligheter, Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm i dommerpanelet. De avslørte hemmeligheter fra kokeboksamarbeidet, og Hellstrøm vitset med at Ingrid er en ulv i fåreklær.

– Hun er bare en fantastisk dame, sier Hellstrøm.


Fire finalister

De tre andre finalistene var Rasmus Hundvebakke (15) fra Førde, Ingunn Rekstad (37) fra Orkanger og Bjørn Bye (40) fra Oslo.

Over 100 oppskrifter kom inn til konkurransen.

Juryen besto i tillegg av toppkokken Ørjan Johannessen fra Austevoll som er Norges kandidat til Bocuse d’Or og Salmasjef Trym Eidem Gundersen.