Du er her

Ingers Kro og Restaurant vant Ganefart 2008

Ingers Kro og Restaurant i Hol i Hallingdal er kåret til vinner av Ganefart 2008. - En tradisjonell veikro som serverer smakfull mat og er stolt og tro mot lokal tradisjon, sa statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på konferansen Mat og reiseliv på Røros i dag, onsdag 22. oktober.
Av ct_admin
Publisert 22.10.2008 20:24

 

- Dette er det største som har skjedd meg rent faglig, sier Inger Berg. Hun er svært stolt og fornøyd over å vinne årets Ganefartpris på kr. 50.000,-. Det varmer sikkert ekstra godt å høre at ca. 180 av de rundt 2000 innkomne tipsene fra publikum om gode spisesteder, fremhevet Ingers Kro.

Les mer om Ganefart www.ganefart2008.no

Mer om Ingers kro www.myrlandturist.no


173 spisesteder

Konkurransen Ganefart er et samarbeidsprosjekt mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag.

"

I alt 173 spisesteder utenfor de store byene meldte seg på. Ganefart-Norge er delt inni åtte regioner, og det ble kåret en vinner i hver region.

Juryene skulle legge vekt på bruk av lokale råvarer, tradisjonsmat, kunnskap om historie bak maten, smak og gjestfrihet. Konkurransen om den nasjonale prisen sto mellom de åtte regionvinnerne, og den nasjonale juryen kåret Ingers Kro som vinner.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk var leder av den nasjonale juryen.


Dette sa juryen 

Juryen sa dette i sin begrunnelse:

"Ingers kro er et sted der folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. Kroa fremstår som en tradisjonell veikro som er stolt og tro mot lokal tradisjon. De går ikke på akkord med dette.

 Fjellørret fra Hallingdal og Hardanger, og Hallingdalsspesialiteten Småmat er en av de store favorittene.


Småmat

Småmat fortjener en forklaring.

Ifølge Inger skal det være kraft kokt minst seks timer på knoker fra de tre på fire: Storfe, får og svin. Ellers er det poteter og gulrøtter og gule erter. Dette er skikkelig håndverk og mat med tradisjon. Skal det være skikkelig småmat skal ingen av ingrediensene være større enn en ert. Til småmat serveres det en søt lefsekling bakt på et lokalt gårdsbakeri. All mat lages fra bunnen av. Også de tradisjonelle dessertene som Dronning Mauds fromasj og multekrem, er hjemmelaget.


Smaken av Norge

Interiøret er koselig og det er god plass til parkering. Ingers kro er en familiebedrift med et godt omdømme.

Gjennom konkurransen Ganefart 2008 er ønsket å synliggjøre norsk mat fordi vi er stolte av den og fordi den smaker fortreffelig. Ganefart ble første gang arrangert i 2006, og da vant BIOS Café på Storslett i Troms. Konkurransen inngår som en vesentlig del av prosjektet Smaken av Norge som blant annet har som formål å fremme norsk matkultur.

Horecanytt.no kommer med mer.

Les også om konkurransen i neste nummer av Horeca