Du er her

I dag starter vinauksjonen – 682 ting å by på!

Last ned listen! Februar er en god måned for de Burgundinteresserte samlerne i Norge

Denne artikkelen er hentet fra Vinofil.no

Årets første vinauksjon! Det dyreste vinen i auksjonen er én originalkasse Château Leoville las Cases 1986 verdivurdert til 30.000,-. De lavest vurderte flasken har utropspris på 400,- , Auksjonen inneholder flasker fra et stort antall norske samlere.
Totalt er forhåndsvurderingen 1.880.100,- fordelt på 632 objekter i følge Alexander Hojem. Markedsansvarlig for auksjoner hos Vinmonopolet.
Wine  glasses and barrels

Auksjonen fortsetter med samme brede auksjonstype som i 2016, stort spenn i utropspriser og bred opprinnelse. Det er en særlig stor overvekt av viner fra klassiske regioner.  Fra Bordeaux er det hovedvekt på røde viner. Over femti originalkasser fra forskjellige klassifiserte eiendommer, samt flere enkeltflasker fra høyt vurderte årganger.  Last ned listen her

Februar er en god måned for de Burgundinteresserte samlerne i Norge, den største kategorien i denne auksjonen, med 204 objekter, er hvite og røde burgundere: Fra Chablis finnes det flasker fra flere kjente produsenter, eksempelvis: Raveneau, Duplessis og V. Dauvissat. Fra Cote de Beaune er flere hvitvinsprodusenter representert; Coche-Dury, Leflaive og Roulot med flere. Av de røde er de fleste kommunene representert med flere vinmarker og produsenter: Domaine de la Romanee-Conti, Comte Liger-Belair, Roumier, Angerville, Lafarge og Engel er eksempler på dette.

Champagnekategorien inneholder flere prestige cuveer og limited edition-utgaver fra kjente hus som Dom Perignon, Taittinger, Guy Charlemagne, Louis Roederer og Salon. Årganger helt tilbake til 1955 er representert i auksjonen.
Italia er neste store kategori. Toscana og Piemonte representeres med flere objekter. Utvalgte årganger fra Sassicaia, Ornelaia, Fontodi og Cepparello. Piemonte representeres med magnumflasker fra Giuseppe Mascarello og Giacomo Conterno, Aldo Conterno, enkeltflasker og kasser med Aldo Conterno fra 90-tallet, eldre Borgogno og flere objekter fra Giuseppe Rinaldi, Massolino, Clerico, for å nevne noen.

Fra Spania er det Vega Sicilia Unico i årgangene 1970, 1985 med flere, og den mye omtalte hvite Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco i årgang 1986. Det tyske utvalget er satt sammen av kjente produsenter som Egon Müller, Mosbacher, Dönnhoff, Keller og Jos. Christoffel Jr.

Kilde: Pressemelding fra Vinmonopolet 23. Januar 2017

Kilde: Magasinet Vinofil