Geir Skeie vinner Lyon1

Hvem tar over for Geir Skeie?

Geir Skeie vant Bocuse dOr i Lyon i forrige uke - og regjerende verdensmester i kokkekunst er norsk. I dag avgjøres det hvem som skal ta over stafettpinnen etter Geir, og representere Norge i Sveits i Bocuse d'Or neste år og i Bocuse d'Or i Lyon om to år.  Konkurransen kan du følge på Smak09, Norges Varemesse, hall C. 

Publisert

Her er tidsskjemaet for hva som skjer i dag:

Klokka 06.00

Jobben starter for kokkene på konkurransearenaen. De får tilgang til sitt kjøkken og starter utpakking og oppsett av utstyr og råvarer.

De må ta med seg alt selv med unntak av hovedråvarene som er Sterling Kveite fra Hjelmeland, Norske Dyrkede Blåskjell og storfe fra Jæren Smak. Hovedråvarene deles ut mellom klokken seks og syv.

Klokka 07.00

De to plassdommerne, Charles Tjessem og Odd Ivar Solvold starter sjekk av alle kandidaters råvarer og utstyr for å se om det er i henhold til reglementet.

Ikke godkjente produkter og utstyr vil bli konfiskert, her skal utgangspunktet være likt for alle.

Klokka 08.00

Oppstart kjøkken nr. 1) Førstemann ut er Alexander Berg. Så følger de andre med ti minutters intervaller i denne rekkefølgen: 2)Sebastian Myhre, 3) Gunnar Hvarnes, 4) Even Ramsvik, 5) Kari Innerå og 6) Heidi Bjerkan.

Innen fem timer skal første oppgave leveres, innen nok en time oppgave nummer to.

Oppgave 1: Hovedrett på tallerken, varmrett til 14 personer

Tre valgfrie garnityr

Råvarer: Sterling Kveite fra Marine Harvest

Norske Dyrkede Blåskjell

Oppgave 2: Hovedrett på fat, varmrett til 14 personer

Tre valgfrie garnityr

Råvare: Storfe fra Jæren Smak

Klokka 12.30 - juryen kommer

Dommerne ankommer arenaen. Juryen består av:

* Hoveddommer Bent Stiansen (Bocuse d'Or 1993),

* Tom-Victor Gausdal, styremedlem Bocuse d'Or Norge (Bocuse d'Argent 2005)

* Sven Erik Renaa, styremedlem Bocuse d'Or Norge

* Charles Tjessem, plassdommer( Bocuse d'Or 2003)'

* Geir Skeie (Bocuse d'Or 2009)

* Odd Ivar Solvold, plassdommer (Bocuse de Bronze 1997)

* Torbjørn Forster

* Morten Schakenda

* Roland Debuyst (Bocuse d'Argent 1997).

I tillegg er det en æresjury som ledes av Ingrid Espelid Hovig, og som består av våre generalsponsorer Tine BA, Jæren Smak, og Marine Harvest.

Klokka 13.00

Første fiskerett fra kjøkken nr 1 presentes for dommerene på tallkerkner fra Figgjo. Oppgaven presenteres direkte på tallerken på samme måte som i Bocuse d'Or Europe, slik at kandidaten får vist at han/hun mesterer dette. Nå følger en ny fiskerett hvert 10. minutt.

Klokka 14.00

Første kjøttrett fra kjøkken nr 1 presentes for dommerene. Oppgaven presenters på sølvfat på samme måte som i Bocuse d'Or i Lyon slik at kandidaten får vist at han/hun også mesterer dette. Nå følger en ny kjøttrett hvert 10 minutt.

Klokka 14.50

Siste rett fra kjøkken nr 6.

Klokka 15.15

Dommernes poengskjema leveres inn for kalkulering - her vil høyeste og laveste poengsum bli strøket.

Kandidatenes jobb er nå å vaske ned og rydde hvert sitt kjøkken - dette skal også gjøres riktig.

Klokka 16.15

Premieseremonien starter.ÅretsKiokk 2009 kåres.

Nå ligger to år med mye arbeid og trening foran kandidaten som skal delta i konkurranse i Genève i juni 2010 og i Lyon i januar 2011.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS