Du er her

Horeca nummer 2 på vei

Årets andre utgave av Horeca er på vei til abonnentene. I nummer 2 2008 har vi blant annet satt søkelyset på den nye trenden Fast Casual. Vi har også besøkt en nyåpnet Marché-restaurant på Storebaug ved E6 sør for Moss.  
Av ct_admin
Publisert 13.03.2008 07:55

 

Fast Casual, hurtigmat som ikke er usunn, er blitt et innarbeidet begrep i USA. Maten skal være kjapp, enkel og fremfor alt sunn.

Nå kommer trenden for fullt også i Norge, og eksperter tror dette er morgendagens vinnerkonsept også her til lands. Vi har sett nærmere på flere av konseptene.

Marché og olivenolje

Marché kan ikke defineres under begrepet Fast Casual, men er like fullt et nytt, kjapt og annerledes mattilbud langs norske veier. Det fargerike handletorget med mat i restaurantene skulle friste noen hver.

Olivenolje er også satt i sammenheng med sunnhetsbølgen. Jørgen Lund er Norges først utdannede olivenoljesmaker. Vi har besøkt hamarmannen, og i en stor artikkel kan du sette deg nærmere inn i olivenoljematerien.

Veldrevet restaurant

Typebedrift denne gangen er Tom rom og kjøkken i Trondheim, en veldrevet restaurant som kan skilte med 15 prosent omsetningsøkning i 2007.

Vi har også besøkt Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo, landets nest største hotell.

Videre kan du også lese om Snapas, en spennende kombinasjon av tapas og snaps, nyheter fra Bocuse d'Or Europe, om det estiske kjøkken, om Ricas nye miljøpolitikk og om den nattåpne baren Bocca Bar i Bergen, i tillegg til mange mindre saker og våre mange faste spalter.

God lesning!