Du er her

Historisk Bocuse d'Or-meny på Feinschmecker

I 1991 vant Lars Erik Underthun Norges første Bocuse d’Or-medalje da han vant sølv. 26 år senere, i 2017, tok Christopher W. Davidsen medalje i samme valør. Nå kan du smake hva de to serverte henholdsvis i 1991 og i 2016/17.
Av Morten Holt
Publisert 14.11.2017 08:52


Bocuse d'Or-meny på Feinschmecker i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Det hele skjer på restaurant Feinschmecker, som Underthun i har drevet i en årrekke, tirsdag 21. og onsdag 22. november.

Underthun skal servere sjøtungeretten fra sin meny fra 1991, mens Davidsen skal servere utdrag av sine menyer fra 2016 (sølv Bocuse d’Or Europe i Budapest) og 2017 (sølv i Bocuse d’Or i Lyon). Sjøkreps og hjort er noe av det gjestene får smake.

Les også: Sølv til Davidsen i Bocuse d’Or 2017

Var kandidat og president


Christopher Davidsen vekket oppsikt med den sprøstekte purreløkkjernen i Bocuse d’Or 2017. (Foto: Fredrik Ringe)


Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

I tillegg til at Christopher Davidsen var Norges Bocuse d’Or-kandidat i 2016 og 2017, var også Lars Erik Underthun president for Bocuse d’Or Norge i den samme perioden.

Det medførte også at han var Norges jurymedlem da Davidsen Norges foreløpig siste medalje i Bocuse d’Or-sammenheng.

Nå har for øvrig Christian A. Pettersen tatt over rollen som Norges kandidat i 2018 og 2019, mens Bent Stiansen har overtatt Underthuns president-rolle.

Les også: Christian A. Pettersen er Norges neste Bocuse d’Or-kandidat

En av pionerene


Daglig leder i stiftelsen Bocuse d'Or Norge, Arne Sørvig, sammen med Lars Erik Underthun, som driver restaurant Feinschmecker i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Lars Erik Underthun, som tok sølv og dermed Norges første Bocuse d’Or-medalje i 1991, regnes som en av Norges fire Bocuse-pionerer – sammen med Arne Brimi (1987), Eyvind Hellstrøm (1989) og Bent Stiansen (Norges første gullvinner i 1993).


Lars Erik Underthun tok Norges første Bocuse d'Or-medalje. (Foto: Morten Holt)

De brøytet vei for at dagens unge norske Bocuse-kandidater lykkes såpass godt i denne magiske, globale og svært krevende konkurransen. Hadde «de fire første» hver for seg valgt å trekke opp stigen etter seg, fremfor å dele sin kunnskap, innsikt og kjennskap, hadde kanskje norske resultater og suksess i Bocuse d’Or sett annerledes ut i dag enn det gjør? Den kompromissløse holdningen til matlaging, kombinert med kulturen for å dele hemmelighetene og støtte den til enhver tid rådende kandidat, lever fortsatt godt blant Bocuse-kokkene og innenfor Bocuse-Akademiet, uttaler daglig leder for Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig.

Les også: Christopher W. Davidsen med kokebok

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Dette er Norges Bocuse d’Or-kokker

Dette er Norges Bocuse d’Or-kokker gjennom tidene.

1987: Arne Brimi – (semifinalist)

1989: Eyvind Hellstrøm – (5. plass)

1991: Lars Erik Underthun – sølv

1993: Bent Stiansen – gull

1995: Ingen norsk deltaker (den gang ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)

1997: Odd Ivar Solvold – bronse

1999: Terje Ness – gull

2001: Ingen norsk deltaker (den gang ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)

2003: Charles Tjessem – gull

2005: Tom Victor Gausdal – sølv

2007: Sven Erik Renaa – 4. plass

2008: Geir Skeie – gull (Bocuse d’Or Europe)

2009: Geir Skeie – gull

2010: Gunnar Hvarnes – sølv (Bocuse d’Or Europe)

2011: Gunnar Hvarnes – bronse

2012: Ørjan Johannessen – gull (Bocuse d’Or Europe)

2013: Ørjan Johannessen – 5. plass.

2014: Ørjan Johannessen – bronse (Bocuse d’Or Europe)

2015: Ørjan Johannessen – gull

2016: Christopher W. Davidsen – sølv (Bocuse d’Or Europe)

2017: Christopher W. Davidsen – sølv

2018: Christian André Pettersen - ??? (Bocuse d'Or Europe)

2019: Christian André Pettersen - ???