Du er her

Her kan du snart tappe din egen øl i baren

Som det aller første stedet i hele Norden, tilbyr Heim Hamar tappekraner på veggen der gjestene kan tappe sin egen øl. Stedet åpnes 14. mars.
Av Morten Holt
Publisert 01.03.2019 12:55

Denne formen for ølservering er i ferd med å bre seg rundt i USA og Europa, men Heim Hamar blir altså det første stedet på våre nordlige breddegrader som tilbyr det banebrytende ølkonseptet.

«Pour My Beer»


Daglig leder for Heim Hamar, Eirik Rex-Jacobsen, tester tappesystemet. Baren med det nye ølkonseptet åpner 14. mars. (Foto: Morten Holt)

Det er systemet «Pour My Beer» som gir nordmenn muligheten til å være sin egen bartender og smake seg frem til egne favoritter.

– Nå blir det en annerledes og bedre opplevelse å være bargjest, mener daglig leder for nyskapningen Heim Hamar, Eirik Rex-Jacobsen.

Foreløpig er det 20 tappekraner på veggen, med dertil 20 forskjellige øltyper, som gjestene kan kose seg med.

Noen få centiliter – eller et helt glass


Foto: Morten Holt

Du kjøper et kort i baren, og velger selv hvor mye du setter inn. Så styrer du alt selv hvilket øl og hvor mye du ønsker å ha i glasset, godt hjulpet av en ølsommelier eller flere ved tappeveggen.

Her kan du tappe bare noen dråper eller et fullt ølglass, mens kortet belastes for de centiliterne du selv velger å tappe. Saldoen telles ned på en skjerm mens du tapper.

Lavere terskel for å smake nye øltyper

– De fleste vil nok først tappe litt på flere for å smake på øltypene, for så å fylle opp glasset med favoritten, sier Rex-Jacobsen.

– Vi tror at terskelen blir mye lavere for å teste en ny øltype når du bare kan fylle noen få dråper, sier hovedeier for Heim Gruppen, Asle Andersen.

Les mye mer om konseptet i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca