Du er her

Her blir Charles Tjessem kjøkkensjef

Charles Tjessem flytter fra Rogaland til Vest-Agder. Nå blir han ny kjøkkensjef på Boen gård, som tidligere har huset den prisbelønte restauranten Måltid.
Av Morten Holt
Publisert 09.07.2017 08:35


Charles Tjessem. (Foto: Morten Holt)

Fra september skal han skape kulinariske opplevelser på den sørlandske praktgården Boen gård litt nordøst for Kristiansand, nær grensen til Aust-Agder.

Vant Bocuse d’Or i 2003


Charles Tjessem (til høyre) ble Norges tredje vinner i Bocuse d'Or, da han vant i 2003. Her sammen med Norges første medaljevinner i konkurransen, Lars Erik Underthun, som tok sølv i 1991. (Foto: Morten Holt)

Tjessem ble Norges tredje Bocuse d’Or-vinner da han vant konkurransen i 2003. Siden har han blant annet drevet restaurantene Charles & De og Mondo i Sandnes. Han solgte seg ut av begge restaurantene i 2016.

Les også: Dette er alle norske Bocuse d’Or-deltakere

Les også: Tjessem ut av Charles & De og Mondo

500-års historie


Boen gårds historie strekker seg over 500 år tilbake i tid. (Foto: Boen gård)

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for unike perler, sier Tjessem om gården som har over 500 års historie å vise til.

– For meg er Boen gård klassisk og tradisjonsrik. Jeg vil blant annet se på hva man har brukt av råvarer fra gammelt av, sier Bocuse d'Or-vinner Charles Tjessem til DN.no.

Villaksen i elva like ved gården


Lakseelva Topdalselva renner forbi eiendommen. (Foto: Boen gård)

Han skal nå gjøre seg kjent i Kristiansand og omegn – for å finne lokale produsenter som kan sette en ekstra spiss på rettene som skal serveres på gården fra september 2017. Ellers ligger gården like ved Topdalselva, der villaksen går. I tillegg beiter lammene på eiendommen, og sjansen for at noen av dem havner i noen av Tjessems retter er nok relativt store.


Charles Tjessem sammen med Jerome Bocuse. (Foto: Morten Holt)

Tjessem tar over som kjøkkensjef etter Nicolai Ellitsgaard Pedersen. Dagfinn Galdal er hovmester.

Galdal orteller til Horeca/Horecanytt.no at Måltid er driftsselskapet, men i tiden fremover er det merkevarenavnet Boen gård som skal brukes i markedsføringen av stedet.

Måltid nedlagt i 2015

Den prisbelønnede restauranten Måltid avviklet driften like før jul i 2015. Eierne og driverne lyktes med maten, men økonomien var ikke tilfredsstillende. Driftsselskapet Måltid AS har imidlertid videreutviklet driften på Boen Gård.

Nå satses det altså for fullt igjen – med Charles Tjessem i spissen.

Saken fortsetter under bildet


Boen gård. (Foto: Boen gård)

Les også: Legger ned anerkjent Kristiansand-restaurant (publisert 2015)

Les mer om gården på Boengaard.no

Les hele saken om Charles Tjessem på DN.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her