Du er her

Hellstrøm har tatt farvel med Bagatelle

Det siste måltidet er servert på Bagatelle med Eyvind Hellstrøm som chef. Mandag kveld, 21. desember var det siste kveld med gjengen. På menyen sto carpaccio av laks, tartar og kamskjell – og selvfølgelig champagne.
Av ct_admin
Publisert 22.12.2009 08:59

Eyvind Hellstrøm. (Foto: Morten Holt)

Gjestene den aller siste kvelden var stamgjester, ansatte og venner av Hellstrøm. Alle tok turen til restauranten, som har to stjerner i den høyt ansette Michelin-guiden, mandag kveld.

Les også: Bagatelle med to stjerner igjen


Siste kvelden

Men i dag er restauranten stengt, og Norge har ingen åpen restaurant med to stjerner i den anerkjente guiden.

Mange av gjestene hadde bestilt bord lenge før det ble kjent at Hellstrøm skulle gi seg. Andre har bestilt bord til denne kvelden, da de visste at det var Hellstrøms siste kveld på det anerkjente spisestedet.


27 år

Hellstrøm har drevet Bagatelle siden 1982. Christen Sveaas kom inn på eiersiden i 1996, da restauranten slet økonomisk.

Les også: Slutt for Hellstrøm etter 27 år

Alle de ansatte har sagt opp sammen med Hellstrøm, og det er nå usikkert hva som vil skje.

Sveaas har tidligere uttalt at han vil komme tilbake med et enda bedre Bagatelle-konsept.

Les også: Nytt Bagatelle-konsept neste år

"

Fra Bagatelle. (Foto: Morten Holt)

Bagatelles hjemmeside finner du nå ikke lenger noen informasjon. Det eneste er en kort hilsen fra Hellstrøm:

«Restaurant Bagatelle er stengt inntil videre. Eyvind Hellstrøm og hans medarbeidere takker sine gjester som har vært med på å gjøre Bagatelle til et magisk sted i 27 år


Et billigere konsept

Eyvind Hellstrøm har nye ideer og planer, men det er foreløpig ikke kjent hva det bli til. Han har imidlertid uttalt at han ønsker å starte et spisested der alle kan gå for å spise – uten å renske lommeboka.

Det er en kjensgjerning av det har vært i dyreste laget for mange å ha en helaften på Bagatelle.

"