Du er her

Hedrer det skandinaviske kjøkkenet

Kokeboka "En smak av Norge", skrevet av Cecilie C. Sandberg, er nominert i kategorien "Beste skandinaviske kokebok" til konkurransen "Gourmand World Cookbook Awards 2010". Kategorien er ny i konkurransen, og det må ikke nødvendigvis være bøker utgitt i Norden som er nominert.
Av ct_admin
Publisert 21.12.2010 05:40

Kokeboka "En smak av Norge", skrevet av Cecilie C. Sandberg, er nominert i kategorien Beste skandinaviske kokebok til konkurransen "Gourmand World Cookbook Awards 2010".

Etter sterke prestasjoner i kokkekonkurranser de siste 20 årene og et vell av gode råvarer, regnes nå det skandinaviske kjøkkenet som noe av det beste i hele verden.

Derfor har arrangørene i år innført en ny pris – Den beste kokeboka om skandinavisk mat, på lik linje med lignende priser til bøker om kinesisk, fransk og italiensk mat.


Hyllest til norske råvarer

Den nominerte boka fra Norge, "En smak av Norge", er en hyllest til norske råvarer og det norske kjøkken.

Kokeboka inspirerer til reiser i eget land og til å utforske steder du ikke visste at fantes. Den er utgitt over Schibsted forlag.

Vi legger også merke til at den norske matfotografen Tom Haga er involvert i den franske boka, som er nominert til prisen.

Avgjørelsen faller i mars 2011. Les mer om Cookbook Awards her

Les også: Andreas Viestads "Ekte Mat" kan bli verdens beste kokebok


Her er de nominerte

Best Scandinavian Cuisine Book – National Winners – Nominees to Best in the World

Danmark: Smag – økologi året rundt, Kille Enna – Politiken

Finland: Lähellä, Heikki Ahopelto - Otava

Frankrike: Péche en Norvége, Mikaël Féval, Tom Haga – Hinoki

Tyskland: Klassische & Moderne rezepte aus Schweden, Kathrin & Olaf Plotke – Kornmayer

Norge: En smak av Norge (A Taste of Norway), Cecilie C. Sandberg – Schibsted

Singapore: The Nobel Banquets, Ulrica Söderlund – World Scientific

Spania: Sueco se escribe con Ň, Tom Kallene – Europa Viva

Sverige: Syrat – Herman Rasmuson, Anna Förster, Joakim Jonasson – Informationsförlaget

 Storbritannia: The Scandinavian Kitchen, Camilla Plum – Kyle Cathie

Les også: Nominerte koke- og vinbøker fra Norge til Gourmand Cookbook Awards 2010


Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"