Montebellosenteret fikk Matomsorgsprisen i 2018. (Foto: Morten Holt)

Har du en kandidat til Matomsorgsprisen 2019?

Matomsorgsprisen skal deles ut for 14. gang i 2019. Har du en kandidat til den anerkjente prisen?

Publisert

Prisen deles ut til fagpersoner i kantiner eller institusjoner som gjør en forskjell.

Matomsorg er ikke bare å tilby et måltid. Matomsorg dreier seg om helhet. Det dreier seg om at rammen rundt måltidet er hyggelig, at måltidet er vel tilberedt, med utgangspunkt i gode råvarer og ernæringskunnskap. Det dreier seg om å ønske sine gjester eller pasienter vel. Juryen er ute etter de særdeles gode eksemplene.

Dette ser juryen etter

Juryen ser etter kandidater som:

* Bedrer kvaliteten på måltidet med tanke på råvarer og ernæring

* Ser nytten og viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet

* Gjør nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode

* Aktivt sørger for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse

* Systematisk arbeider for et godt arbeidsmiljø

Kjenner du noen som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner? Send ditt forslag med begrunnelse til post@matomsorg.no innen 31. august 2018.

Du finner også informasjon, vedtekter og aktuelle skjemaer på Matomsorg.no.

Disse har fått Matomsorgsprisen

Disse har blitt hedret med Matomsorgsprisen tidligere:

2006: Albert Brouwer, Sunndal kommune

2007: Harald Birkeland, ISS Catering

2008: Janicke Gurijordet, Nøtterøy sentralkjøkken

2009: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital

2010: Henning Stordal, Fazer Food Services

2011: Heracleum bo- og servicesenter, Tromsø

2012: Nils Terje Tangnes, Steffensrud Rehabiliteringssenter, Vestre Toten

2013: Bærum Storkjøkken v/Hanne Hagen-Jensen

2014: Bjørn Erik Vangen, Fosen folkehøgskole

2015: Hundsund skolerestaurant v/Liselotte Bjelke

2016: Pål H. Stenberg, Fagmyndighet Forpleining, Forsvaret

2017: Ronald Takke, Glomstua omsorgssenter

2018: Montebellosenteret, v/kjøkkensjef Hanne Finstad

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Matomsorgsprisen

Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca/Horecanytt.no. Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg.

Prisen i 2019 består av et kunstverk av Jens Mathiesen (1926-2003), et stipend på 30 000 kroner, samt et originaldesignet diplom.

Prisen deles ut på høsten hvert år i forbindelse med Tines fagseminarer.

Du finner ellers vedtekter og skjemaer på Matomsorg.no

Powered by Labrador CMS