Du er her

Høyt belegg i nord

Belegget er sterkt økende nord, det er fin utvikling i Trondheim og Stavanger-området og fortsatt i vekst på Gardermoen. Men Oslo-hotellene sliter.
Av ct_admin
Publisert 26.04.2012 03:20

Tromsø er nå den byen i Norge med høyest belegg. Her Rica Ishavshotel i Tromsø.

Hotelleiere i Bodø og Tromsø jubler over meget fin utvikling, og har landets desidert fulleste hoteller. Over 75 prosent av hotellrommene i Tromsø har blitt utleid hver eneste natt så langt i år. Ingen andre byer kan skilte med en slik utvikling, skriver DN.no.


Fin RevPar-vekst

Belegget har økt fra under 64 prosent i den samme perioden i fjor. Samtidig har også romprisene steget (3,5 prosent) noe som betyr det at hotellene i første kvartal har fått en økt inntekt per tilgjengelige rom (RevPar), på over 22 prosent.

Og Bodø har fin vekst, med en økning i RevPar på 15,5 prosent. Byens hoteller økte romprisen med 12,8 prosent, viser tall fra Benchmarking Alliance bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting. Rombelegget har passert 65 prosent.


Bra i Trondheim og Rogaland

Hotellene i Trondheim (med Værnes), Bergen og Stavanger (inkludert Sola og Sandnes) har en pen utvikling første kvartal, med Stavanger på topp både hva gjelder oppnådd rompris (1149 kroner) og RevPar (693 kroner), skriver DN.no


Oslo sliter

Samtidig synker hotellbelegget i Oslo kraftig. For Oslo-hotellene har første kvartal vært en real nedtur. I mars sank belegget fra 72,7 prosent 2011 til 63,6 prosent i år.

Nedgangen er særlig merkbar i helgene. For første kvartal gikk romprisen ned med 4,5 prosent, fra 983 til 938 kroner, og belegget sank samtidig fra 63,5 til 60 prosent. RevPar havnet dermed på 563 kroner, 9,8 prosent lavere enn i første kvartal if jor.

Tallene for Oslo inkluderer også omegn (Asker/Bærum), og det er rimelig å anta at sentralt plasserte hoteller i bykjernen har gjort det en god del bedre enn de mer perifere hotellene da mange tok turen til Oslo-regionen i forbindelse med VM på ski i fjor.


Gardermoen med økt belegg

På Gardermoen fortsetter vinterens trend med økt belegg, men noe reduserte priser. Belegget ligger nå midt på 50-tallet. I Kristiansand sto over halvparten av alle rommene ledige fra januar til og med mars, viser tallene. Mens belegget synker videre nedover under 45 prosent i Lillehammer/Hamar-regionen.

Les hele saken på DN.no


Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her 

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"