Du er her

Gull, sølv og bronse i nordisk mesterskap

Øyvind Bøe Dalelv endte på sølvplass i Nordisk Mesterskap i Finland i helga. Mathias Toresen sikret i helga gullet i servitørklassen, mens det ble bronse i NKF Young Chef for Alexander Helan Vartdal.
Av Morten Holt
Publisert 11.06.2017 12:00


Øyvind Bøe Dalelv tok sølv i nordisk i helga, og er også en av de fem deltakerne i Årets kokk i september i år. (Foto: Morten Holt)

Øyvind Bøe Dalelv, som til daglig er soussjef på anerkjente Statholdergaarden i Oslo, vant NM i kokkekunst i fjor, og var dermed kvalifisert som Norges deltaker i det nordiske mesterskapet, som ble arrangert i Lahti i helga.

Sverige og Jimmi Eriksson vant kokkekonkurransen foran Ble Dalelv og Norge, med hjemmenasjonen Finland på bronseplass. Også Eriksson vant Årets kock i Sverige i 2016.

Les også: Slik gikk det i NM i kokkekunst og NM for servitører i 2016

Øyvind Ble Dalelv er også en av de fem kandidatene som i septemeber skal kjempe om tittelen Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges neste deltaker i Bocuse d'Or.

Les også: Dette er lagene i Årets kokk 2017

Gull til Toresen


Gull til Mathias Toresen i Nordisk Mesterskap 2017 i Lahti. (Foto: NKL)

I servitørklassen ble det altså norsk seier. Mathias Toresen var den aller beste av de nordiske finalistene.

Thoresen arbeider til daglig som hovmester på Oslo Militære Samfund.

Bronse i NKF Young Chef


Bronse til Alexander H. Vartdal i NKF Young Chef. (Foto: NKL)

I NKF Young Chef ble den norske deltakeren Alexander Helan Vartdal nummer tre. Den konkurransen ble også vunnet av Sverige, foran Finland. Helan Vartdal arbeider som kokk på Happolati.

Les mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her