Du er her

Gourmetpakninger for storkjøkken

Landets desidert største og Nord-Europas mest moderne potetpakkeri, Hvebergsmoen Potetpakkeri i Solør, lanserer nå 10-kilos gourmetpakninger for storhusholdningsmarkedet.
Av ct_admin
Publisert 19.12.2014 08:00

Dyrkingsrådgiver Olav Moe (til venstre) og daglig leder Lars Joramo med to av de tre variantene som Hvebergsmoen Potetpakkeri har utviklet for storkjøkkenmarkedet. (Foto: Morten Holt)

I første omgang lanserer Solørpotet, Finnskogpotet og Mandelpotet i 10-kiloskasser, men dyrkingsrådgiver Olav Moe og daglig leder Lars Joramo forteller at allerede tidlig i 2015 blir det også lansert bakepoteter i samme forpakning.


Økt salg mot horeca

To av variantene har fått navn etter området der Hvebergsmoen Potetpakkeri holder til. (Foto: Morten Holt)

– Vi ønsker å være fremoverlent og stadig være i utvikling, og har samtidig et ønske om å øke salget mot horecamarkedet. Av den grunn har vi utviklet disse variantene. Vi ønsker at norske kokker skal ta i bruk norske poteter, forteller Joramo.

Mandelpotet i 10-kilospakning fra Hvebergsmoen Potetpakkeri. (Foto: Morten Holt)

Dyrkingsrådgiver Moe forteller at Finnskogpotet og Solørpotet er tilnærmet like i kjøttet, men Finnskogpoteten har rødt skall, mens Solørpoteten har hvitt skall. Mandelpoteten skulle være kjent for de fleste.


«Universalpoteter»

Felles for alle tre variantene, er at de er små og derfor har rask koketid. De kommer i nydesignede kasser, ferdig vasket og sortert, slik at det skal være enkelt for kjøkkenet å bearbeide dem videre.

Solørpotet i 10-kilospakning fra Hvebergsmoen Potetpakkeri. . (Foto: Morten Holt)

– Potetene er av høy kvalitet, er kokefaste, og godt egnet både til steking og koking. De kan også med fordel serveres med skallet på. Både Finnskogpotet og Solørpotet kan betegnes som «universalpoteter», sier Moe og Joramo.


139 potetdyrkere bidrar

Finnskogpotet i 10-kilospakning fra Hvebergsmoen Potetpakkeri. . (Foto: Morten Holt)

Hvebergsmoen selger sine produkter via Bama og Coop, som også er de største eierne sammen med Columbus Eiendom.

Hvert år blir det kjørt 38 000 tonn med poteter gjennom det moderne anlegget på Grinder, snaut tre mil nord for Kongsvinger. 30 000 av tonnene blir pakket for videre salg.

139 dyrkere fra hele Østlandet, hovedsakelig fra potetkommunene Grue, Åsnes og Våler i Solør, bidrar med råvarene.

Les mye mer om Hvebergsmoen Potetpakkeri i den neste utgaven av magasinet Horeca (nummer 1 2015)


Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"