Du er her

God sommer for fjellturisme

Beitostølen har etablert seg som den store helårsdestinasjonen i fjellnorge og hadde faktisk et belegg på hele 83 prosent i juli og 70 prosent i august.
Av Redaksjonen
Publisert 10.09.2019 09:57


Bitihorn. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

I juli måned hadde Beitostølen Resort 26 393 gjestedøgn på sine hoteller, og 44 222 gjestedøgn totalt på destinasjonen om vi tar med camping og hyttegrender. Dette er høyere sommer besøkstall enn i mange byer der vi skulle forvente større belegg.

På høyde med sommerbyene

Molde, med sin berømte jazzfestival i juli, hadde eksempelvis 24 578 hotell-gjestedøgn i juli. Typiske sommerbyer som Kragerø og Tønsberg hadde henholdsvis 22 458 og 22 256, mens byer som Drammen hadde 20 737, Hamar hadde 20 429, Kristiansund 18 776, Fredrikstad 17 686 og Gjøvik hadde 6908 hotell-gjestedøgn i juli måned.

Det er høy trafikk også i september. Trafikkøkningen for denne høstmåneden de siste fem årene, er pluss 38 prosent, i perioden 2014-2018.

Fjellet frister

Atle Hovi i Beitostølen Resort er naturlig nok begeistret over den fine utviklingen.

– De fleste har nok sett på Beitostølen som en typisk vintersportsdestinasjon, men stadig flere oppdager at vil har mye å by på i sommerhalvåret også.

I tillegg til alle aktivitetene vi har på Beitostølen, er Besseggen et populært mål.

– Dessuten nyter vi godt av beliggenheten nær de to nasjonalparkene Jotunheimen og Langsua, forklarer Hovi.

Lillehammer er størst

Gjestedøgnstallene fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) til og med juli i år viser at Beitostølen har 180 000 gjestedøgn i årets syv første måneder, og er med dette nest største destinasjon i Innlandet. Bare Lillehammer er større.

Siden 2014 har Beitostølen økt med 67 888 gjestedøgn, mens Trysil og Lillehammer følger like etter med en økning på henholdsvis 62 116 og 60 307 gjestedøgn.

Pressemelding/DestinasjonsKirurgene

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca