Du er her

Frokostkåring for 12. gang

Scandic Nidelven er Norges ubestridte frokosthotell. Er det noen som klarer å ta kronen fra trondheimshotellet i år?
Av Morten Holt
Publisert 08.04.2016 10:02

Twinings Best Breakfast, eller kåringen av landets beste hotellfrokost, arrangeres i 2016 for 12. gang. Kåringen har med årene fått en høy stjerne i Norge, og Scandic Nidelven har blitt landskjent for sin dominans i konkurransen.

Inspektørene i 2016 er allerede i farten ute i hele Norge. Fylkesvinnerne skal kåres i mai. Deretter skal juryen, som består av Wenche Andersen og Lars Erik Underthun, samt et anonymt jurymedlem, ut til finalehotellene i august og september for å skille klinten fra hveten.

Satser på frokost

De siste årene har de aller fleste hotellkjedene som opererer i Norge satset bevisst på frokosten – først og fremst for å tilfredsstille gjestene, men også for å markere seg i Twinings Best Breakfast, som er blitt kåringen av landets beste hotellfrokost.

Se alle resultatet fra frokostkåringen fra 2005 til 2015 lengre ned i saken.

ikke ha Twinings


Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Det har vært noe diskusjon om konkurransen er helt reell, da noen hevder at steder uten Twinings ikke når helt opp, men dette avkrefter Simen Kjær Haugberg i Haugen-Gruppen.

– Vi har vært klare på dette. Det er ikke et krav at Twinings er til stede i frokosten. Konkurransens kriterier måler ikke på noe område direkte hvilke brand som er inne. Riktignok teller selvsagt å ha et godt og riktig utvalg, presentert på en god måte, med høy kvalitet, god logistikk og god merking, og dette gjelder også for te/varmdrikk. Vi har flere eksempler fra tidligere på hotell uten Twinings som har vært på pallen i frokostkåringen, som for eksempel The Thief og Clarion Collection Folketeateret, påpeker Kjær Haugberg.

Kvalitet teller mer i år

I forkant av årets konkurranse har det vært en arbeidsmøte med den «offentlige» delen av juryen, samt representanter fra de forskjellige kjedene. I møtet kom det også frem at kvalitet fra i år teller dobbelt så mye som alle andre kriterier, for eksempel utvalg.

– Dette er gjort for å synliggjøre at det handler om å presentere et riktig utvalg, med høy kvalitet, fremfor overdådig utvalg med middels kvalitet. Med andre ord, oppfordringen til hotellene er: «Cut the crap», sats på signaturretter som dere gjør dere flid med fremfor fat på fat med industriproduserte hotellbrett! sier Simen Kjær Haugberg i Haugen-Gruppen.

Scandic Nidelven 10 år på rad


Scandic Nidelven. (Foto: Morten Holt)

I fjor vant Scandic Nidelven for 10. gang, men for første gang som Scandic-hotell. Det blir spennende å se om hotellet klarer å følge opp dette året.

Men signalene tyder på at hotelldirektør Kjetil Vassdal og kjøkkensjef Sigve Eliassen & co fortsatt legger svært mye ressurser i å servere gjestene en frokost langt utenom det vanlige.

Under finner du samtlige pallvinnere i konkurransen siden oppstarten i 2005.

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2015

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø.

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Faktaboks

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2016 for 12. gang.

* Først besøkes hundrevis av hoteller Norge rundt, før fylkesvise vinnere kåres. Deretter er en jury i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 11 foregående gangene.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost